≫ 

Bila jednom moćna Barsa: Istorijska eliminacija Katalonaca iz Lige šampiona, opet Bajern koban!

Prvi put posle 20 godina španski gigant završio sezonu u eliti već u grupnoj fazi, Miler, Sane i Musiala potukli nejaki Ćavijev tim; U osminu finala prošli Benfika, Lil, Red Bul, sneg odložio meč Atalante i Viljareala za prolaz dalje

  • 11
barselona Foto: Tanjug/Ap

Poslednje kolo grupne faze Lige šampiona donelo je bolno saznanje navijačima Barselone da prvi put još od sezone 2000/2001. neće gledati svoj tim u osmini finala tog takmičenja. Bila jednom jedna moćna Barsa, sada sa setom sigurno komentarišu mnogi posle novog debakla, još jednog koji nosi prefiks istorijski, i opet od Bajerna - 3:0 (2:0).

Kataloncima je pobeda bila garant prolaza u osminu finala, a kako su igrali u Minhenu večeras stekao se utisak da ne bi pobedili ni juniore bavarskog kluba. To je danas Barselona. To je već duže vreme. Nedorastao za bilo šta veliko u Evropi.

Benfika je iskoristila zicer, savladala Dinamo Kijev 2:0 i prošla kao druga iz grupe među 16 najboljih u elitnom takmičenju, a Barsa će na kolosek Lige Evrope. Trenutno i nije za bolje.

U žrebu za osminu finala naći će se i francuski prvak Lil, austrijski šampion Red Bul, dok će odluka o drugom putniku iz grupe F pasti u sredu, jer je direktan okršaj za prolaz između Atalante i Viljareala odložen na 24 sata zbog snega.

U toj grupi, u meču bez rezultatskog značaja, Mančester je odigrao egal 1:1 sa Jang Bojsem.

Sneg u Bergamu Foto: Tanjug / AP

Meč večeri, bar je to trebalo da bude, igran je u Minhenu pred sablasno praznim stadionom (nove mere protiv korone u Nemačkoj), ali tamo ništa novo - Bajern je još jednom ponizio Barselonu. Bavarci su ispoštovali i Benfiku, i sebe, a i rivala, izašli su na teren u gotovo najjačem sastavu, a kad je tako, ni trenutno daleko jači sastavi od Barse nemaju mnogo šansi.

Katalonci u sredu uveče nisu imali baš nikakve šanse.

Već je prvo poluvreme, igra mačke i miša, pokazala Ćaviju koliko će još morati da radi kako bi ekipu vratio makar blizu onog nivoa na kojem je bila kad je on "terao" loptu sa Mesijem, Iniestom i ostalima. Navijači Barse sada plaču za tim danima, za pobedama, peharima. Sada gledaju totalnu disharmoniju od igre, raštimovan sastav bez vođe, bez prave zvezde, bez energije, vizije...

fudbaleri barselone Foto: Tanjug/Ap

Otud, bilo je samo pitanje vremena kada će Ter Štegen kapitulirati, i koliko puta. Kombinacija Levandovski - Miler je dala rezultat u 34. minutu, a kada je Sane "probušio" Ter Štegena u smiraj poluvremena sve je bilo jasno, i ko će pobediti u Minhenu, i ko će, uz Bajern, u osminu finala. Benfika je u Lisabonu već tada imala 2:0 protiv Kijevljana.

Drugo poluvreme bilo je čisto otaljavanje posla.

Da i ovaj meč Bajerna i Barse protekne u dominantnoj igri i pre svega ubedljivoj pobedi potrudio se tinejdžer Džamal Musiala (18) koji je trećim golom stavio tačku na mučno veče Barselone i još jednu superiornu predstavu Nagelsmanove čete.

FC wolfsburg - lille Foto: Tanjug/AP
FK Bajern Barselona, FC bayern - barcelona Foto: Tanjug/AP

Liga šampiona, 6. kolo

Grupa E

Bajern - Barselona 3:0

(Miler 34, Sane 43, Musiala 62)

Benfika - Dinamo Kijev 2:0

(Jeremčuk 16, Žilberto 23)

Grupa F

Atalanta - Viljareal (odloženo)

Mančester junajted - Jang Bojs 1:1

(Grinvud 9 - Reider 42)

Grupa G

Red Bul - Sevilja 1:0

(Okafor 50)

Volfsburg - Lil 1:3

(Štefen 89 - Jilmaz 11, David 72, Gomez 78)

Grupa H

Juventus - Malme 1:0

Zenit - Čelsi 3:3

Video: Grobari se uz transparent i bakljadu oprostili od legendarnog Moce Vukotića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Feegi

    8. decembar 2021 | 22:30

    Mirise mi u februaru Zvezda-Barselona , oseca se miris trave Kamp Noa 🔴⚪

  • ne razumem

    8. decembar 2021 | 21:51

    nije eliminacija barselona se seli tamo gde im je mesto

  • Dejan

    8. decembar 2021 | 22:18

    Ali bukvalno nema nikoga u Brasi da bar malo zna igrati, možda jedino Depay ovo ostalo nivo PingPong lige...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA