≫ 

"Ja u penziju, a vi?": Legendarni Lazo Bakmaz završio karijeru, odjavio se u velikom stilu

Vrsni sportski novinar, komentator, prezenter, koji je obeležio jednu epohu u sportskom izveštavanju, u utorak uveče stavio je tačku na svoj stvaralački opsu - hvala mu na svemu!

  • 3
lazo bakmaz

Foto: youtube/RTV ns

Legendarni sportski novinar Radio-televizije Vojvodine Lazo Bakmaz završio je profesionalnu karijeru dugu 40 godina i otišao u penziju, obavestila je večeras njegova kuća. Tokom bogate novinarske karijere, Bakmaz se oprobao u različitim televizijskim formatima, ali je ostao veran onome u čemu je bio najbolji - sportskom novinarstvu.

Jedno od zaštitnih lica Radio Televizije Vojvodine, svojim prepoznatljivim glasom je poslednji put bio pred kamerama u ulozi u kojoj ćemo ga pamtiti, a na kraju

- Toliko od mene poštovani gledaoci, hvala vam na strpljenju, poverenju i na spremnosti da sve ove godine zajedno smenjujemo milenijume - 40 godina prateći sportske događaje, od Tokija do Rio de Žaneira. Ja u penziju, a vi? Ostanite uz programe Radio-televizije Vojvodine sa mladim novinarskim lavovima i lavicama, Vojvodine ravne i Srbije cele - reči su kojima se Lazo Bakmaz oprostio od gledalaca.

Za sve one kojima su manje poznati "lik i delo" Laze Bakamaza, evo kratkog osvrta na njegov stvaralački opus:

Dobitnik je Majske i Spartakove nagrade i nagrade za životno delo, a gledaocima će ostati u pamćenju kao jedno od najprepoznatljivijih lica nekadašnje Televizije Novi Sad, danas Radio-televizije Vojvodine. Izveštavao je sa mnogih velikih takmičenja, evropskih i svetskih prvenstava i paraolimpijskih igara.

- Pamtimo ga kao autentičnog fudbalskog komentatora, novinara domišljatog i elokventnog pera, koji je, čini se, najviše voleo atletiku i biciklizam. Njegove reportaže čekali smo sa posebnim uzbuđenjem jer smo znali da će se u njima naći nešto "ono njegovo". Nešto po čemu je postao autentičan i jedinstven, i jedno od najprepoznatljivijih imena u sportskom novinarstvu sa ovih prostora - kažu, o Lazi, njegovi iz RTV.

- Ćao Lazo, ovim putem želim da ti se zahvalim na svemu i od mene i moje porodice poželim srećan odlazak u zasluženu penziju. Nadam se da se vidimo brzo, puno pozdrava - poručio mu je Mijat Gaćinović.

Ivana Španović, jedna od najboljih naših sportistkinja svih vremena, rekla je da je imala sreću da u životu ima "čika Lazu".

- Pored toga što je vrhunski stručnjak, čika Laza je divan čovek. Mnogo sam srećna što sam imala priliku da ga upoznam i da sarađujem sa njim sve ove godine. Čestitam mu na penziji i radujem se da ga vidim - istakla je Ivana Španović.

Ivanin kolega iz atletske reprezentacije Srbije Mihail Dudaš više puta se zahvalio Bakmazu i istakao da je i on zaslužan za njegov uspeh u profesionalnom sportu.

- Lazo, hvala ti puno na svemu. Od ranih dana kada sam bio klinac i kada sam sa šest-sedam godina počeo da se bavim atletikom, ti si bio tu. Bio si tu za Atletski klub Vojvodina kao "broj 1" novinar, ali ne samo kao novinar nego i kao čovek. Hvala ti mnogo što si me podržavao celog mog života, danas sam tu jednim delom baš zbog tebe. Hvala ti puno - naveo je Dudaš.

Borislava Perić Ranković takođe se obratila svom drugaru Lazi i čestitala mu odlazak u penziju.

- Da nas se seća, da nas ne zaboravi sada kada ne bude držao mikrofon u ruci", istakla je Perić Rankovićeva.

Od 1980, kada je izveštavao sa niželigaških travnatih terena, do nekih najblistavijih trenutaka u karijeri, današnjim sportskim blokom u Dnevniku, Lazo Bakmaz zatvorio je krug i otišao u zasluženu penziju.

Video: Zvezda u 5. minutu matirala Napredak: Rodić se poklonio na drugoj stativi, perfektan korner Kataija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kikii

    9. decembar 2021 | 08:23

    Zdrav bio Lazo,dugo da trošip penziju...

  • Baxter

    9. decembar 2021 | 10:34

    Jedan od najvecih smor komentatora iz stare garde uz naravno ove njegove kolege s RTSa... Hocemo li ikad docekati da vidimo Strajnica u penziji???

  • Dejan Stanić

    12. decembar 2021 | 22:59

    Sve čestitke našem vrhunskom novinaru i velikom gospodinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA