Zvezda može na Barsu, Dortmund, Lajpcig, Šerif: Ovo su rivali ako završi 2. u grupi!

Među potencijalnim protivnicima i posrnuli velikan sa Kamp Noua

  • 13
FK Crvena zvezda - FK Spartak Subotica

Foto: MN Press

Grupna faze Lige šampiona je, skoro, završena. Ostalo je još da se odigra meč između Atalante i Viljareala (četvrtak, 19.00) koji je odložen zbog snega, pa je tako poznato sedam od osam timova koji će svoje evropsko takmičenje nastaviti u Ligi Evrope.

Čini se da nikad nije bilo jačih timova koji su završili kao trećeplasirani u svojim grupama Lige šampiona, pa je tako moguće da Crvena zvezda ugosti čak i Barselonu.

Timovi koji su ispali iz Lige šampiona su Borusija iz Dortmunda, RB Lajpcig, Porto, Sevilja, Zenit i Zvezdin dželat Šerif, uz pomenutu Barselonu. Osma ekipa koja će biti nenosioc na žrebu za 1/16 finala Lige Evrope biće Viljareal ili Atalanta.

Crvena zvezda večeras igra odlučujući meč u grupnoj fazi koji će jasno odrediti poziciju i nastavak evropskog puta. Kako bi Zvezda izbegla opasne rivale iz Lige šampiona, potrebno je da slavi u Bragi ili da ostane neporažena, a da Mitjiland ne pobedi Ludogorec.

Zvezda će završiti kao drugoplasirana ukoliko odigra nerešeno protiv Brage, a Mitjiland slavi protiv Ludogoreca ili ako Danci ne uspeju da slave u Bugarskoj, a Braga savlada Crvenu zvezdu.

Naravno, Zvezda ima i šanse za prvo mesto u grupi za koje će biti potrebno da ostvari pobedu u Lisabonu, ili remi u slučaju da Mitjiland ne slavi u Razgradu.

Video: Šemsa trešti na ulicama Porta, navijači Zvezde prave ludu atmosferu pred Bragu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    9. decembar 2021 | 11:44

    S obzirom da dobro poznajemo Stankovica znamo i da ispadamo iz istog jer nikada nije prosao u takmicenje za koje se borio, uvek smo ispadali u nize.

  • NSCzv

    9. decembar 2021 | 12:08

    Pa i mi ćemo biti treći, ne pravite razanj za zivog zeca u sumi, Braga je ozbiljna ekipa najjaca u nasoj grupi i ne sude nase sudije a plus gostujuci teren pa ce poraz biti jedina opcija, samo da nas ne deklasiraju toga se plasim jedino.

  • Delija

    9. decembar 2021 | 11:50

    Da budemo realni,ako se bavimo kalkulacijama i koeficijentom,POBEDA u koju verujem je top stvar,ulazimo u 1/8 finala i puna kapa..kao drugi ne možemo ništa da uradimo u 1/16,a u Ligi Konferencija možemo daleko da doguramo a bodovi i koeficijent su isti..tako da treba kalkulisati..ali s'verom u Boga IDEMO NA POBEDU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA