≫ 

Ušli smo u tavernu navijača Brage: Dočekao nas portugalski ribar pričom o Zvezdi, Ronaldu i smislu života

Autentični lokal se nalazi na prometnoj ulici između glavnog gradskog trga i železničke stanice

  • 2
FK Braga, lokal, kafić, ribar

Foto: Telegraf

Braga će biti završna etapa za Crvenu zvezdu u grupi Lige Evrope, a pre utakmice, koja je na programu od 21.00, zatekli smo se u lokalnoj birtiji gde se okupljaju domaći navijači svih uzrasta, te popričali sa starim Gedešom, ribarom koji svakodnevno sedi u birtiji.

Na sve strane šalovi, iz raznih evropskih utakmica Brage, a Gedeš nam je podelio njegovo viđenje predstojeće utakmice crveno-belih na severu Portugala.

- Braga je mali klub u odnosu na Zvezdu. Zvezda je u evropskim okvirima veliki klub sa bitnim trofejom. Biće velika utakmica, odlučujuća za oba tima. Da se slavi dan, zbog fudbala. Volimo kada nam dođu ljudi iz dalekih zemalja, grad oživi, sve je odmah lepše - kazao je 70-godišnji Gedeš.

On se osvrnuo i na meč Srbije i Portugala, gde su "orlovi" uspeli da trijumfuju i pošalju Ronalda i drugove u teški baraž.

- Imamo Kristijana, imamo Bruna Fernandeš, tu su i Kanselo i Bernardo Silva, ali ne igraju timski. To sve igrači top klase, ali šta da radimo kada oni ne igraju zajedno? Timski duh im je potonuo, svi smo ovde u čudu. Ipak, zaslužujemo da idemo na Svetsko prvenstvo. Šteta što će neko od nas i Italijana ostati kući. To bi bila katastrofa - kaže vitalni čiča koji između redova pokušava da nam proda ribu po korektnoj ceni.

Braga je jako blizu Portu, deli je tek nekih 45 minuta vozom, a građani tog grada ne veruju da se baš sjajno živi u ovom delu Portugala. Ipak, imaju čemu da se raduju i za njih je smisao života da uživaju u njemu i da su srećni, bez obzira na siromaštvo koje vlada.

- Imamo dobru hranu, lepo vreme, ali nismo bogati. Čak smo i siromašni, ali uživamo u životu, Samo da ne bude brige i da smo srećni - zaključio je Gedeš.

Autentični lokal se nalazi na prometnoj ulici između glavnog gradskog trga i železničke stanice, a blizu je i mali trg sa fontanom gde se pretežno okupljaju navijači Brage pre svakog meča.

Video: Šemsa trešti na ulicama Porta, navijači Zvezde prave ludu atmosferu pred Bragu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sexo

    9. decembar 2021 | 13:25

    Kaze steta sto ce Portugal ili Italija ostati kuci!? To za nas čile nije nikakva steta. Bolje vi da ostanete kuci vec mi taman da su ti svih jedanaes Ronaldo do Ronalda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA