≫ 

Neverovatna priča: Stigao u Mančester junajted sa 16 godina, debitovao sa 35

Veče iz snova za Toma Hitona

  • 1
Tom Hiton, FK Mančester junajted

Foto: Paul Ellis/AFP/Profimedia

Golman Mančester junajteda Tom Hiton debitovao je za klub sa ''Old Traforda'' u 35. godini života, iako je u klub stigao još kao 16-godišnjak.

Hiton je tri godine proveo u omladinskom pogonu Junajteda, da bi potom bio prebačen u prvi tim. Ipak, član prvog tima bio je samo na papiru, pošto je sve vreme ugovora provodio na pozajmicama. Išao je redom u Svindon, Antverp, Kardif, KPR, Ročdejl i Vikomb, da bi nakon isteka ugovora potpisao za Kardif Siti.

Nakon Kardifa, Hiton je bio član i Bristola, odakle je otišao u Barnli i proveo sedam najboljih sezona karijere. U Barnliju je četiri godine bio prvi golman, od čega je dve sezone ekipa provela u Čempionšipu, a dve u Premijer ligi.

Na početku sezone 2017/18 Hiton je doživeo tešku povredu ramena zbog koje je propustio ostatak sezone, da bi potom prešao u Aston Vilu, ali je i tamo doživeo tešku povredu kolena koja ga je odvojila od terena sedam meseci.

Na kraju karijere stigao je poziv iz njegovog prvog kluba da obavlja ulogu trećeg golmana, što je Hiton i prihvatio, a u meču sa Jang Bojsom dobio je i priliku da čuva mrežu Mančester junajteda poslednjih dvadesetak minuta. Hiton je za to vreme uspeo da sačuva svoj gol i ostvari dečački san.

Zanimljivo je i to da je Tom Hiton branio tri puta za reprezentaciju Engleske, a da je tek prethodne večeri dobio priliku da debituje za Junajted.

Video: Odatle se vinuo u visine: Leo Mesi dobio mural u rodnom gradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA