Aguerovo saopštenje koje mami suze na oči: "Život ide dalje, nastavljam sa puno entuzijazma"

Argentinac je rekao zbogom fudbalu na današnjoj konferenciji za medije zbog srčanih problema

  • 1
Serhio Aguero, FK Barselona Printskrin: Twitter / ESPNFC

Fudbalski svet od danas je i zvanično uskraćen za magiju jednog od najvećih napadača u poslednjih 20 godina. Serhio Aguero je zbog problema sa srcem morao da se oprosti od igranja fudbala, što je saopštio na današnjoj konferenciji za štampu.

Obliven suzama, Argentinac je saopštio ove tužne vesti, što se dalo i nagovestiti nakon informacija koje su stizale o njegovom zdravstvenom stanju.

Nakon svega, Aguero je iskucao i veliko saopštenje koje je podelio sa navijačima putem svog Instagram naloga, a koje vam prenosimo u celosti.

- Znao sam uvek da će biti potrebno da dam sve od sebe da ponovo zaigram. Međutim, nakon poslednjih pregleda, doktori su mi preporučili da ipak dignem ruke od profesionalnog fudbala. Njihove reči bile su dovoljne da donesem odluku. Penzionisati se pod ovakvim okolnostima je stvarno teško, ali život je ispred svega - to mi je bilo jasno od starta.

- Jedna od stvari koju me je fudbal naučio jeste da poraz možete da pretvorite u pobedu. Ovde neće biti ništa drugačije, sigurno je bolno, ali nije tragično. Tragedija bi bila nešto potpuno drugo. Moje misli nisu usmerene ka vremenu koje sam još mogao da provedem igrajući fudbal, već na 18 prethodnih tokom kojih sam igrao.

- Ova fantastična karijera će me zauvek pratiti, a zajedno sa njom i pasioniranost i posvećenost koju sam prikazivao iz godine u godinu. Sa sobom čuvam svu pažnju koju sam dobio od svakog pojedinačnog tima za koji sam igrao od kako sam bio dete, a potom i u Indepedijenteu, Atletiko Madridu, Mančester sitiju, Barseloni i za nacionalni tim Argentine, koji su mi uvek bili dragi. Obraćam se i navijačima, koji su bili uz mene i kada je bilo lepo i kada je bilo ružno. Vaša podrška me je učinila snažnijim.

Serhio Aguero Foto: Tanjug / AP

- Želim da zahvalim svim trenerima, saigračima, kolegama, osoblju, fizioterapeutima i menadžerima koji su mi dopustili da razvijem svoju karijeru u najboljim uslovima. Moja posebna zahvalnost ide porodici i prijateljima, koji su uvek bili uz mene, kao i agentima, istim sa kojima sam bio i kada sam imao samo 14 godina i koji su me pratili sa toliko profesionalnosti i iskrenosti.

- Pored svih titula za koje sam bio na ispomoći prilikom osvajanja, nešto što stvarno cenim, pored toga je moj najveći uspeh to što sam zaradio repsekt svojih kolega i ljubav fudbalskih navijača širom sveta. To je nešto što se neće promeniti, zauvek ću ga čuvati u svom srcu i učiniće me jačim za stvari koje dolaze.

- Život ide dalje, mnogo toga je ispred mene. Biće to novo poglavlje, potpuno drugačije svakako, ali ću raditi isto ono što sam i do sada: biću pozitivan, sa punom entuzijazma i sreće.

Voli vas puno vaš,

Serhio Aguero

Video: Serhio Aguero u suzama: Emotivni govor za oproštaj od fudbala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA