≫ 

Srbija saznala termine u Ligi nacija: Orlovi domaćini prva dva meča, Norveška za kraj

Ukoliko još bude igrao za reprezentaciju, Ibrahimović će u Beograd doći u septembru

  • 1
FK fudbalska reprezentacija Srbija Portugalija Foto: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije saznala je raspored utakmica za predstojeći ciklus Lige nacija koji počinje u junu sledeće godine!

Srbija se u grupi nalazi sa Ševdskom, Slovenijom i Norveškom, a upravo će ovaj poslednja selekcija biti prvi rival Orlovima 2. juna u Beogradu. Tri dana kasnije u Beograd stiže Slovenija.

Zatim slede gostovanja Švedskoj (9. jun) i u Ljubljani (12. jun), dok će izabranici Dragana Stojkovića Piskija 24. septembra dočekati Švedsku i možda Zlatana Ibrahimovića pre nego što ciklus zatvore proptiv Norveške 27. septembra.

Kao i u prethodnom ciklusu, ovaj treći Lige nacija predstavlja rezervni put do EP 2024. u Nemačkoj. Pobednici grupa u sve četiri divizije plasiraće se u baraž za EP, pod uslovom da tokom 2023. kroz kvalifikacije ne izbore mesto među 20 najboljih timova. LN će dati četiri učesnika završnog turnira, po istom sistemu kao prošli put. Reprezentacije sa boljim učinkom biće domaćini u polufinalu baraža, dok će mesto finalnog meča biti određeno žrebom. Prvoplasirane selekcije iz svih grupa izboriće mesto u kvalitetnijoj diviziji u narednom ciklusu, dok će se poslednjeplasirane preseliti u niži rang.

Video: Do sad neviđeni snimci: Slavlje posle Mitrovog gola iz prvog ugla i rasprava Vlahovića i Ronalda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA