≫ 

Revolucija u evropskom fudbalu: Ligi nacija se priključuju južnoameričke selekcije

Reformisano takmičenje, u kojem se planira učešće deset selekcija sa južnoameričkog kontinenta, bi trebalo da počne 2024. godine

  • 1
Fudbalska reprezentacija Argentine Foto: AP/Tanjug

Takmičenje koje je prvobitno trebalo da zameni prijateljske mečeve i otvori još nekoliko mesta za plasman na Evropsko i Svetsko prvenstvo, sada će, kako stvari stoje, ugušiti plan Fifa za Svetskim prvenstvom na dve godine.

Potpredsednik evropske kuće fudbala Zbignjev Bonjek obelodanio je vest o priključivanju reprezentacija sa tla Južne Amerike.

- Ovo je poslednja Liga nacija u ovom formatu. Imali smo sastanak sa konfederacijom južnoameričkih zemalja, od 2024. će nam se pridružiti - rekao je Poljak.

Bonjek je takođe rekao da još uvek nije poznat tačan format, jer je kalendar gust i treba ga uskladiti. Ono što bi trebalo da je poznato jeste da će šest najboljih južnoameričkih reprezentacija postati članovi Lige A, dok će preostale četiri selekcije popuniti Ligu B.

Sve utakmice će se igrati na tlu Evrope, a struktura takmičenja još uvek nije najjasnija, s obzirom na to da će Liga A imati 22, umesto dosadašnjih 16 selekcija, dok će Ligu B umesto 16 sačinjavati 20 reprezentacija.

Naša reprezentacija će u novom izdanju Lige nacija koje počinje u junu 2022. godine biti u grupi sa Švedskom, Norveškom i Slovenijom, a tačan raspored utakmica možete pogledati ovde.

Video: Promašaj veka: Rišairo Živković nije uspeo da pogodi prazan gol

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA