≫ 

"Vikali nam da smo braon majmuni": Legendarni Belgijanac ogorčen ponašanjem navijača Briža

Nekadašnji kapiten belgijske reprezentacije uznemiran zbog svega što je doživeo u Brižu

  • 3
vinsent kompani Foto: twitter/ElevenSportsBEn

Veliki derbi belgijskog prvenstva između Klub Briža i Anderlehta bio je krajnje uzbudljiv, na kraju rešen egalom 2:2, ali se nakon fudbalske predstave umesto o golovima, šansama i potezima, priča samo o rasizmu navijača domaćeg tima.

Odmah posle utakmice trener gostiju, legendarni Vinsent Kompani, u kamere je, vidno uzbuđen, pričao o svim neprijatnostima koje su doživeli njegovi tamnoputi igrači.

- Vraćam se kući uznemiren, vikali su nam ovde "braon majmuni" gotovo sve vreme. To su stvari koje mi teško padaju. Ovde postoje ljudi koji su mnogo dali ovoj zemlji, koji su došli ovde samo da igraju fudbal. Ne želim da ulazim u konflikt, ali se sada tako osećam. Sve što želim je da odem kući i da provedem vreme sa ljudima koji su mi bitni - rekao je Kompani.

Kompani se odmah psole davanje ove izjave sa saradnicima uputio direktno u autobus, nije se ni pojavio na konferenciji za medije, a brzo nakon njegovog istupa oglasio se i Anderleht.

- Vraćamo se kući sa gorkim ukusom, ovakve stvari bacaju senku na čitav belgijski fudbal. Ovakve uvrede se ne smeju tolerisati - poručili su iz Anderlehta.

U međuvremenu se oglasio i Klub Briž koji je u tri rečenice osudio rasistički ispad "šake huligana" koji, kako je rečeno, ne predstavljaju klub i vrednosti za koje se zalaže.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zanimljivo

    20. decembar 2021 | 08:14

    Bas oni koji su vas doveli kao robove.

  • Mihailović

    20. decembar 2021 | 06:06

    Svi se pravi ludi, a kad neki navijački idiot u Srbiji izgovori onda su svi Srbi rasisti...u EU je sve dozvoljeno, i rasizam i fašizam i svi šute kao i 1938,1939, 1940...kao i sada na neke zelene fašiste...

  • Ooo

    20. decembar 2021 | 10:35

    Sto igras za njih igraj za Kongo i cao, nwfo ste se svi nabiki u francusku, englesku, belgiju a tako vas tretiraju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA