Novi skandal: UEFA dojavila još jednu nameštaljku u srpskom fudbalu

Disciplinsku komisiju očekuje puno posla...

  • 12

Jesenja fudbalska sezona je završena, ali bura tek preti da se pokrene nakon saznanja o još jednoj nameštenoj utakmici u srpskom fudbalu. Naime, kako javlja Sport klub, iz UEFA je u FSS stigla dojava da je sporan meč Prve lige Srbije između Železničara iz Pančeva i Timoka iz Zaječara (3:2).

Sumnja u ishod meča šestog kola bazirana je na osnovu kvota, pošto je, kako se navodi, na dan utakmice, od jutra 13. septembra do početka, u 16.30, intezivno je padala vrednost na pobedu domaćeg tima.

Najniži nivo kvota je dostigla neposredno uoči prvog zvižduka sudije, inače dame Jelene Cvetković, a navodno je, identifikovan i neobično veliki broj uplata na pobedu Železničara u prvom poluvremenu.

I oba ishoda su bili prema očekivanjima i uplatama na kladionicama - Železničar je u konačnom zbiru pobedio sa 3:2, a istovremeno i prvih 45 minuta rešio u svoju korist (2:0).

Disciplinska prijava, kako saznaje Sport klub, odnosi se na četvoricu za sada neimenovanih fudbalera Timoka koji se terete da su neuobičajenim radnjama, tokom utakmice, pomogli pančevačkoj ekipi da stigne do tri boda.

Poslednjih meseci, na osnovu prijave iz UEFA, saslušano je više neposrednih svedoka utakmice u Pančevu i sakupljeno obilje dokaznog materijala. Opsežni akciju vodio je Svetislav Đurović, oficir za integritet Fudbalskog saveza Srbije.

Saslušao je i zatražio pisana izjašnjenja fudbalera i trenera Timoka, na čelu sa Vojkanom Rajčićem, sada već bivšim šefom struke Zaječaraca, ali je sadržaj tih izjava, za sada strogo čuvana tajna.

Zanimljivo je da je Timok u međuvremenu raskinuo ugovore sa nekoliko "obeleženih" fudbalera, a celokupnim slučajem, po slovu zakona, baviće se Disciplinska komisija FSS i njen predsednik Ivan Nikolić.

Pred četvoročlanim telom našlo se nekoliko sličnih predmeta i u prolećnom delu prošle sezone. Čačanskom Borcu i Jagodini sredinom aprila je oduzeto po šest bodova, uz finansijsku kaznu od ukupno 10 miliona dinara.

Na utakmicama Železničar - Trajal i Trajal - Sloga Kraljevo nije utvrđena povreda integriteta takmičenja, iako je i tu bilo sumnji.

Poslednji predmet je, ipak, za nijansu drugačiji je od prolećnih. Činjenica da se klub, u međuvremenu, raskidima ugovora ogradio od celokupnog slučaja, uvodi priču u polje sumnjivih radnji i nedvosmislene povrede intergiteta takmičenja.

Video: Komične situacije na mečevima za koje se sumnja da su namešteni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ???

    22. decembar 2021 | 09:52

    Sramota je sto se kaznjavaju nizerazredni timovi,a znamo svi dobro sta se radi u Super ligi. Jedino gore od nepravde je selektivna pravda i kzniavanje!!!!

  • Zepe

    22. decembar 2021 | 10:43

    Da li je moguće ? Ne mogu da verujem!Ma..... UEFA nema pojma! Sram da bude svetsku kuću fudbala! Udarili na bastion poštenja FSS i našu zajednicu prvoligaša! Ma daj......!Terzo reci im.....!Dajte neko saopštenje!!!!!!

  • aleksa

    22. decembar 2021 | 09:53

    Zat nije niko procitao knjigu od Mateusa i Tola pritisnuo nego ponovo pocinje da mucka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA