≫ 

Bivši igrač Jagodine: Dogovorio sam da radim na pumpi, a onda me je zvao Hajduk iz Splita

Damjanović je, inače, član poslednje generacije Hajduka koja je uzela titulu

  • 2
Dario Damjanović Foto: MN Press

Dario Damjanović, nekadašnji vezista Jagodine, Novog Pazara i OFK Beograda, ali i Hajduka iz Splita i Kajzerslauterna, dao je jedan zanimljiv intervju u kom je govorio o svojim fudbalskim počecima!

Damjanović je sa Jagodinom osvojio Kup Srbije 2013. godine i bio je član one ekipe Hajduka koja je 2005. osvojila trenutno poslednju titulu splitskog kluba, a u razgovoru za podkast "Indirekt" otkrio je kako je uopšte i završio u Hajduku kao igrač Modriče

- Sedeo sam u kafiću s prijateljima, a tada je bila popularna fora da te ljudi zovu s lažnih brojeva i lažno se predstavljaju kao novinari. Meni je zazvonio telefon, vidio sam hrvatski broj, a s druge se strane čovek predstavio kao Igor Štimac. Bio sam iznenađen i ništa nisam povezivao. Kada me je pitao jesam li zainteresovan da dođem u Hajduk, rekao sam mu da mi nije do šale u tom trenutku, jer sam već dogovorio s ujakom da radim kod njega na pumpi - ističe Damjanović i dodaje:

- Rekao mi je samo da imam vremena sutra do 12 sati da dođem na Poljud ako želim da igram. Rekao sam mu da nemam kako da dođem do tada, a on je samo odgovorio da ko ima želju, nađe način. Rekao sam sve to prijateljima, a oni su se smejali i govorili da se sa mnom neko šali. Nazvao sam potom pokojnog Milana Jelića, koji je preko svojih veza saznao da je Hajduk zaista zainteresovan za mene.

Damjanoviću je u pomoć pritrčao prijatelj, a nekadašnji vezista je opisao kako je sve to teklo.

- Nazvao sam prijatelja iz Bosanskog Šamca i rekao mu da me vozi za Split, da će Hajduk pokriti troškove puta, a ako to ne uradi, onda ću mu ja vraćati na rate. Otišli smo i stigli na Poljud oko 11 ujutro. Štimac je stigao Mercedesom s naočarama na glavi, nikada neću zaboraviti tu scenu. Platio je momcima koji su me dovezli i odveo me u kancelariju.

- Kada sam vidio ugovor, pitao sam ga prvo koliko je to para, jer nisam u tom trenutku mogao napraviti konverziju iz kuna u konvertibilne marke, verovatno od te euforije i adrenalina nisam ni znao što potpisujem. Da ne bude zabune, sve je bilo regularno. Otišao sam u Split samo s četkicom za zube, nisam imao ni kaladont. Ne želim to da krijem niti da se stidim, to je moj život i treba biti podsticaj svima koji misle da je nešto nemoguće. Bez škole fudbala sam zaigrao u velikim klubovima, Hajduku i Kajzerslauternu.

Damjanović je karijeru završio u Modriči 2019. godine, igraomje 17 puta za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a trenutno je trener Orašja.

Video: Dva skoro identična gola u Jagodini, ali su oba spektakularna: Suvi listovi u golmanov levi ćošak!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA