≫ 

"Ljutim se na Mitra što igra u Čempionšipu": Tadić očekuje da prvi golgeter Srbije promeni klub

Najbolji srpski fudbaler ubeđen da naš golgeter zaslužuje mesto u velikom klubu

  • 22

U nikad jačoj konkurenciji među saigračima iz nacionalnog tima, Dušan Tadić je pobrao lovorike, opet je seo na presto sa "Zlatnom loptom" Fudbalskog saveza Srbije kao najbolji igrač naše zemlje za tekuću godinu - veliku za srpski fudbal.

Tadiću je zasluženo pripalo ovo prizanje, treći put u karijeri, zahvaljujući vanserijskim partijama u Ajaksu i reprezentaciji Srbije koju je lansirao na Svetsko prvenstvo u Katar. Golom protiv Portugala, pa asistencijom za Mitrovića sebi je pečatirao ovo priznanje.

Za Srbiju i srpski fubal ključna je bila upravo veza Tadić-Mitrović, o čemu je Dušan pričao danas posle dodele prizanja.

- Znamo se u dušu, zna tačno šta će da se desi, i ja znam šta će da se desi. Sjajno se slažemo i na terenu i izvan terena. Neke situacije i kad se dese, mi smo pre toga bukvalno već videli šta će da se desi. Dobra saradnja na terenu i van njega je vidljiva - kaže Tadić o saradnji sa Mitrom.

Na pitanje novinara da li je nagovarao čelnike Ajaksa da dovedu Mitrovića, rekao je:

- Jesam, jesam, bio je malo skup... Ja bih voleo da ga vidim u tako velikom klubu, često se ljutim na njega što igra u Čempionšipu iako je on tamo srećan. Mislim da svojim ljudskim i igračkim kvalitetima zaslužuje veliki klub, da to mora da traži od sebe, da ide u veliki klub i da tamo postiže golove - kaže Tadić.

O novoj "Zlatnoj lopti" kaže da mu je podjednako draga kao i prethodne dve.

- Sigurno jedno od najdražih priznanja, i ono prethodno je bilo krunisano odlaskom na Mundijal. Oba su mi podejdnako draga, jer su krunisani timskim uspehom što je najbintije u suštini. Lepa su indvidualna prizanja, ali kad se timski pečatira to je onda poseban značaj.

I na klupskom nivou iza Tadića je impresivna sezona mada je reprezentativni uspeh pomalo bacio u senku bravure u dresu Ajaksa.

- Iskreno, ne razmišljam (o rekordima), fokusiran sam da sam uvek tu za ekipu, za moj Ajaks, za moju reprezentcju. Trudim se da dajem sve od sebe, da bude bolja ekipa, a ovo dolazi samo po sebi: titule, rekordi, Liga šampiona, Svetsko prvenstvo. Sve to dođe samo po sebi. Stvarno ne razmišljam o tome.

Mundijal će biti prilika da se napravi korak dalje, a Srbija ima adute za tako nešto, tvrdi Tadić.

- Najbitnije bi bilo sad to neko timsko ptiznaje da stigne, bilo bi lepo... Velika su očekivanja, očekujemo mi sami od nas mnogo, samopouzdanje je veliko, "Mister# nam je to ugradio. Oseća se to, kod naroda, kod svih, moramo nastaviti, postaviti visoke viljeve i onda ćemo videti šta će da bude.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VeljaCZV

    23. decembar 2021 | 17:07

    Daće Bog :)

  • Boske100

    23. decembar 2021 | 19:00

    Što se mene tiče, može da igra na mjesecu, neka samo daje golove za reprezentaciju.

  • Vitez Koja

    23. decembar 2021 | 19:20

    Mislim da bi Ajax bio najbolji za Mitra.Pogotovo da igra sa Tadićem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA