≫ 

Stefan Savić proglašen za najboljeg igrača Crne Gore, peti put, Partizanov adut treći

Dileme nije bilo ni ovog puta

  • 1
stefan savic Foto: Tanjug/Ap

Igrač Atletiko Madrida Stefan Savić najbolji je crnogorski fudbaler u 2021. godini, peti put do sada, u tradicionalnoj anketi Fudbalskog saveza te države.

Defanzivac Atletiko Madrida je u godini na izmaku osvojio titulu šampiona sa Madriđanima, drugu u ligama petice nakon slavlja sa Mančester sitijem pre 10 godina, a standarno dobre partije pružao je i u reprezentaciji Crne Gore.

Dileme nije bilo...

- Čast mi je što sam ovde po peti put. U godini u kojoj sam osvojio titulu sa Atletikom ova nagrada je kruna i ima posebno mesto u u mom srcu. Nastaviću da predstavljam Crnu Goru kao i do sada, na najbolji mogući način, i verujem da ću sa saigračima uskoro dosanjati san i zaigrati sa našom reprezentacijom na velikom takmičenju - kazao je Savić.

Savić je u anketi u kojoj su učestvovali prvoligaški kapiteni i treneri dobio 96 glasova, Stevan Jovetić je zauzeo drugu poziciju sa 35, a Igor Vujačić treću sa 24.

Nagradu za najboljeg crnogorskog fudbalera u prethodnih 16 godina, osim Savića pet puta, osvajali su Mirko Vučinić (sedam puta), Stevan Jovetić (dva), Marko Baša i Stefan Mugoša (po jednom).

Najbolji igrač Telekom 1. CFL, drugu godinu zaredom, je ofanzivni vezista Dečića Draško Božović, koji je pre 12 meseci dobio tu nagradu kao fudbaler Budućnosti.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam ponovo dobio ovo priznanje - zahvalnost trernerima i igračima koji su glasali za mene. Bilo je dobrih i loših momenata, pamtiću one dobre, a pre svega povratak u reprezentaciju - kazao je Božović, koji je osvojio duplu krunu u dresu Budućnosti.

Božović je dobio 64 boda, Igor Ivanović (Budućnost) 39, a njegov saigrač Miloš Raičković 21.

Najuspešniji trener u 2021. godini, po glasovima kolega prvoligaških trenera, je kormilar Sutjeske Milija Savović, jesenji šampion sa Nikšićanima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA