≫ 

L'Ekip: Dioni u magli, Zvezda ne isplaćuje igračima plate na vreme

Poznati francuski dnevnik analizirao pozajmicu napadača Anžea na Marakani

  • 46
Dioni, Zvezda Foto: FK Crvena zveza/Printscreen/L'Equipe

Svima je jasno da je napadač Anžea na pozajmici u Crvenoj zvezdi Loi Dioni podbacio minule jeseni. To će vam reći svaki pravi navijač crveno-belih koji je gledao iskusnog napadača u akciji, a njegovim periodom u Beogradu bavio se ovog ponedeljka i ugledni francuski L'Ekip.

U tekstu pod naslovom "Bozok sija, Dioni u magli", u svom štampanom izdanju, koji je objavljen u Francuskoj, novinari ovog lista analizirali su francuske fudbalere u inostranstvu (van liga petice) sa posebnim osvrtom na odnos Dionija i Crvene zvezde gde su zapazili sledeće:

- Pozajmljen od strane Anžea, Loi Dioni (29 godina) ne beleži isti uspeh (kao Bozok, prim. aut). Posle 17 utakmica i samo 3 gola za ekipu Crvene zvezde, napadač više i ne trenira sa ekipom iz Srbije već 2 meseca. Njegova situacija je nezavidna pogotovo što je u klubu koji ne isplaćuje plate na vreme - tvrde u L'Ekipu.

Lekip Foto: Printscreen/L'Equipe

I nisu Francuzi daleko od istine. Kada se pogleda statistika, Loi Dioni je poslednje minute u crveno-belom dresu odigrao još 4. novembra u porazu protiv Midtjilanda na Marakani od 1:0. Tri dana kasnije sedeo je na klupi na gostovanju u Novom Sadu, a onda sledi niz bez prisustva na utakmicama navodno zbog povrede.

Mada, ni sam trener crveno-belih Dejan Stanković svojevremeno nije umeo/želeo da objasni izostanak Francuza sa utakmica.

- Dioni nije igrao i samo njemu znanih razloga. Ali nemojte da iz toga izvlačite podnaslove i naslove. Treba da pišete o ovim momcima što su pobedili Ludogorec - rekao je Stanković posle meča sa Ludogorecom.

Upravo tih dana pisalo se i da Francuz ne igra iz razloga što mu je jasno predočeno da nije opravdao očekivanja i da će na polusezoni postati bivši igrač Crvene zvezde. Tih dana, Dioni je, navodno, redovno dolazi na treninge, javljao se da je stigao, ali i odmah prijavljivao doktoru da ima glavobolju i da ne može da trenira.

Igor Vujačić, Luis Dioni Foto: Marko Jovanović

Dioni je, inače, u Zvezdu stigao prošlog leta na jednogodišnju pozajmicu iz Anžea "tešku" 420.000 evra, dok je otkupna klauzulua utvrđena na 1.2 miliona evra. Previše za igrača koji je dao dva gola u evropskim kvalifikacijama i samo jedan u Superligi.

A što se tiče tvrdnje L'Ekipa da Dioni možda neće da trenira jer Zvezda ne isplaćuje plate igračima na vreme, nju su Francuzi možda našli u nedavnom istupu Snežane Brojan, supruge golmana i kapitena Crvene zvezde Milana, koja je fotografiju sa proslave rođenja ćerke Marka Gobeljića prokomentarisala:

- Lagani ste, biće nekada i plata - poručila je Sneža koja je očigledno aludirala na to da fudbalerima crveno-belih kasne primanja.

U svakom slučaju videćemo šta će biti sa Dionijem i Zvezdom na proleće. Francuz je po odlasku iz Beograda pre nekoliko dana poručio na Instagramu "da se vidimo u januaru" kada počinju pripreme za nastavak sezone.

Lois Diony Lui Dioni Vidimo se u januaru u Beogradu Foto: Instagram/ lois_diony_9

Međutim, kada se bude vratio na Marakanu sačekaće ga i konkurencija u vidu Ohija Omoižaunfa, najboljeg strelca norveškog prvenstva od koga se očekuje da na proleće predvodi navalni red crveno-belih. Kakva će tu biti uloga Dionija, pokazaće vreme.

Video: Stanković: Ne znam šta je konkretno sa Dionijem, a Rišairo je povređen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi

    27. decembar 2021 | 19:04

    Dok je Terzić u zvezdi,tako će biti.

  • Miško

    27. decembar 2021 | 19:53

    Taj poznati list je optužio Zvezdu i za namešten meč protiv PSG-a.Tako da ako oni to kažu treba im verovati.🤮🤮🤮

  • ZALE GROBAR

    27. decembar 2021 | 20:36

    Neka pitaju Terzića i Mrkelu, gde su pare za igrače.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA