Pao Liverpul za šampanjac u Mančesteru: Milion propuštenih prilika i promašeni penal Salaha u Lesteru

Ništa nije ličilo na poraz čete Jurgena Klopa

  • 0
Fudbal, FK Liverpool -FK Real, Liverpul, Real Madrid

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Liverpula su se pošteno ispromašivali u 20. kolu Premijer lige i pretrpeli veoma jak udarac na gostovanju Lesteru koji ih je savladao sa 1:0 i tako ih odvojio čak šest bodova od vodećeg Mančester sitija.

Ako pošteno posmatramo događaje, Liverpul je trebalo da vodi već nakon prvog poluvremena, ali je ta šansa otišla nakon što je Muhamed Salah promašio penal.

Sam ga iznudio i sam ga promašio. Egipćanina je u kaznenom prostoru, u 16. minutu, srušio Vilfred Ndidi i sudija nije imao drugog izlaza osim da pokaže na belu tačku.

Šmajhel se bacio u pravu stranu, odbranio udarac Salaha, a napadač Liverpula nije uspeo da prikuca nakon odbitka, te je glavom pogodio prečku.

Od tog momenta mučenje postaje sve veće, ne uspevaju ni Žota, a ni Mane da iskoriste čiste zicere, te za to dolazi propisna kazna.

U 59. minutu, Djusberi Hol šalje sjajan pas za Ademolu Lukmana koji jakim udarcem šalje loptu između leve stative i Alisona za vođstvo "lisica" od 1:0.

Jesu igrači Liverpula napadali, ali najveći udari su krenuli tek na 10 minuta do kraja kada su ispred sebe imali dva zida odbrane i osokoljeni Šmajhel.

Nisu uspeli da probiju zid, čak ni komunikacija između dva saigrača nije bila na nivou u nekoliko navrata, tako da će Redsi od ovog kola morati da jure Siti na šest bodova razlike.

Video: Trojka uz bloka: Dalekometna paljba Bjelice kojom je održao Golden Stejt u igri

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA