U Kraljevu održan festival dečijeg fudbala

Prvo mesto na turniru osvojili su dečaci iz FK „Vlada Dimitrijević“ iz Raške, dok su drugo i treće mesto pripali FK „Sportklub 99“ iz Novog Pazara i malim fudbalerima iz tima selekcija Kosovske Mitrovice

  • 4
Festival fudbala u Kraljevu Foto: Fudbalski festiva Srbije

U nedelju 26. decembra održan je finalni dan prvog dečijeg „Fudbalskog festivala Srbije – Kraljevo ’21“u organizaciji Fondacije „Dajana Paunović“, a uz podršku kompanije Meridian.

Na Festivalu je učestvovalo preko 120 mališana iz regiona zapadne Srbije i sa Kosova i Metohije – Gračanice, Štrpca i Severne Mitrovice.

Prvo mesto na turniru osvojili su dečaci iz FK „Vlada Dimitrijević“ iz Raške, dok su drugo i treće mesto pripali FK „Sportklub 99“ iz Novog Pazara i malim fudbalerima iz tima selekcija Kosovske Mitrovice.

Festival fudbala u Kraljevu Foto: Fudbalski festiva Srbije

Prvoplasiranim ekipama trofeje su dodelili gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić i profesionalni aktivni fudbaleri iz ovog grada, a učesnicima događaja obratila se i Dajana Paunović, osnivač i upravitelj istoimene fondacije.

- Zbog svesti o značaju sporta i negovanja sportskog duha za zdravo odrastanje naših najmlađih, Fondacija na čijem sam čelu, zajedno sa Humanitarnim sportskim udruženjem ‘Šansa’ iz Beograda, organizovala je ovaj festival na kome su druženje i promocija sportskih vrednosti i sportskog duha kod dece bili mnogo važniji od rezultata. Uverena sam da smo to i postigli, ove godine uz učešće preko 120 mališana, a sledeće godine taj broj će biti i dupliran. Ambicija nam je da ovaj događaj postane tradicionalna manifestacija, najpre od nacionalnog, a kasnije i regionalnog međunarodnog značaja - poručila je Paunovićeva izrazivši zahvalnost Gradu Kraljevu na iskazanom gostoprimstvu.

Festival fudbala u Kraljevu Foto: Fudbalski festiva Srbije

S obzirom da je Fondacija registrovana sa ciljem da promoviše rodnu ravnopravnost u našem društvu, ona je izrazila posebno zadovoljstvo što je na festivalu učestvovala ekipa devojčica iz ŽFK Novi Pazar, koja se ravnopravno takmičila sa ostalim timovima i pri tome zabeležila zapažene rezultate.

Manifestaciji su prisustvovali i predsednik FS regiona zapadne Srbije Zoran Pantić, predsednik FS Kosova i Metohije Igor Uljarević, predsednik Sportskog saveza Kraljeva Miloš Simović, predstavnici gradske turističke organizacije, dečijeg SOS sela, kao i poznati fudbaleri iz ovog grada. Festival je bio humanitarnog karaktera, a svi posetioci umesto ulaznica uplaćivali su dobrovoljne priloge za štićenike SOS dečijeg sela iz Kraljeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Somi

    29. decembar 2021 | 21:24

    Promocija sporta kod dece je jako vazna,zato treba da bude vise ovakvih turnira,organizacija,i mnogo vise onih koji ce se ugledati na Meridian.

  • Flaki

    29. decembar 2021 | 14:52

    Ovo je odlicno bilo. Lepo organizovano i hvala Meridianu na podrsci u svakom smislu te reci.

  • Di maria

    29. decembar 2021 | 14:24

    Svaka čast ma održanim utakmicama debijem fudbala bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA