Tončev: "Hteli su da nas izbace u Prvu ligu, ali Radnički je velesila"

Prvi čovek Nišlija otvoreno o problemima kluba

  • 7
Ivica Tončev

Foto: MN Press

Radnički iz Niša je bio na meti pojedinih čelnika Fudbalskog saveza Srbije koji su hteli da ga izbace u Prvu ligu Srbije, tvrdi prvi čovek tog kluba Ivica Tončev.

On se u intervjuu za "Sportski žurnal" dotakao problema koje je njegov klub imao u 2021. godini i tom prilikom je poslao poruku da je Radnički neuništiv i da je velesila.

- Mi smo prošle zime, na polusezoni bili 5. na tabeli Superlige i imali smo otvorenu mogućnost da se borimo za igranje u Evropi. Tako je i bilo sve dok nismo zasmetali i dok se nisu umešali oni koji su ostali u rukovodstvu nacionalnog saveza posle ostavke Slaviše Kokeze - počeo je Tončev i dodao:

- Umesto da odu sa njim, nekolicina je ostala da rukovodi Savezom. I šta su uradili? Zajedno, sa sudijskom organizacijom, u nastavku sezone 2020/21. godine, neprestano su rotirali petoricu sudija, koje smo s pravom nazvali “specijalcima”, i samo su oni sudili na svim utakmicama Radničkog, i u Nišu i na gostovanjima. Nije bila nikakva tajna da su imali zadatak i obavezu da sude protiv nas, da nas na svaki način onemoguće da ostvarimo ne samo cilj koji smo imali – izlaz na evropsku fudbalsku scenu, već da nas izbace u niži rang takmičenja, u Prvu ligu.

Nastavio je prvi čovek Nišlija da govori u istom tonu.

- To je bila grčevita i teška borba našeg kluba, našeg Radničkog i FSS, prava borba Davida i Golijata. Moram da kažem da to nije bilo prvi put, jer sličnih pokušaja je bilo i pre toga u nameri da se Radnički uništi i da se jednostavno obriše i nestane sa fudbalske scene Srbije. Nisu uspeli u toj nameri ni mnogi pre, nisu ni oni koji su nas gazili celog proleća ove godine, a ja slobodno mogu da kažem da neće niko ni u budućnosti. Radnički je klub sa tradicijom, finansijski stabilan, i što se tiče okvira srpskog fudbala – velesila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    29. decembar 2021 | 23:30

    Vi Toncevi ste rak rana srpskog fudbala vi ste klasicni mafijasi koji se bavite necasnim radnjama namestanjem rezultata u sprezi sa kladionicama, zato vas i UEFA istrazuje jer ste na vrhu po broju namestenih utakmica.

  • Srle

    29. decembar 2021 | 17:29

    Ne pričaj gluposti, zato tvoj bata nije prstom mrdnuo kada su ispali svi klubovi sa juga iz PLS u Srpsku ligu, nego se guzio Beograđanima

  • 1389

    29. decembar 2021 | 18:00

    Velesila u nameštanju, odma posle opajdare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA