Srpski fudbaleri dominiraju svuda po Evropi: Ovih 20 igrača je osvojilo trofej u 2021.

Podatak kojim bi naša nacija mogla i da se ponosi

  • 4
Andrija Kaluđerović, Zoran TOšić, Dušan Jovančić, Bojan Matić Foto: Mn press

Godina na izmaku bila je uspešna kada su u pitanju trofeji za srpske fudbalere koji nastupaju u ligama koje su dosta udaljenije od očiju prosečnog fudbalskog fana, kao i od očiju domaće javnosti.

Klub koji je osvojio trofej, a ima najviše internacionala iz Srbije jeste Levadija. Estonski šampionat pripao je ovoj ekipi koju sa klupe predvodi Marko Savić, dok je njegov pomoćnik Nikola Mitić. Od srpskih fudbalera, šampionskom titulom okitili su se Marko Putinčanin, Milan Mitrović, Miljan Ilić i Luka Luković.

Osim Estonije, država u kojoj je najviše srpskih fudbalera podiglo trofej jeste Belorusija. U šampionskoj ekipi Šahtjora iz Soligorska našao se i "poker" igrača iz Srbije, i to Đorđe Ivanović, Igor Ivanović, Nikola Antić i Aleksa Pejić.

Duplu krunu osvojili su Nemanja Ljubisavljević i Ivan Tatomirović noseći dres litvanskog Žalgirisa iz Kaunasa. Pored Litvanije, dupla kruna je pripala i nekadašnjem Partizanovom omladincu Andreju Iliću, koji je u susednoj Letoniji igrajući za RFS osvojio nacionalni šampionat i kup.

Šampioni su postali i Dragan Ćeran, koji već tri sezone igra za uzbekistanski Pahtakor i koji je postigao 16 golova u prošloj sezoni, a i Bojan Matić, nekadašnji fudbaler Partizana, Vojvodine i Čukaričkog. Kup Uzbekistana pripao je ekipi Nasaf Karši, klubu čije boje brani nekadašnji fudbaler Rada Marko Stanojević, a u trenutku osvajanja trofeja član te ekipe bio je i Andrija Kaluđerović.

Dvojac Tobola, a nekada rivali u ''Večitom derbiju'', Dušan Jovančić i Zoran Tošić osvojili su šampionat  Kazahstana. Njima je u slavlju mogao da se pridruži i Nemanja Nikolić, da se nije pre kraja šampionata rastao sa kasnijim šampionom. Osim fudbalera u osvajaču nacionalnog prvenstva Kazahstana, Srbija je imala predstavnika i u osvajaču tamošnjeg Kupa, a to je Rade Dugalić koji je u dresu Kairata podigao trofej.

Poslednji nacionalni šampion je bivši fudbaler Crvene zvezde i još nekih superligaških kluba, a sada KI Klakskvika sa Farskih Ostrva, Deni Pavlović koji u toj zemlji igra već četiri godine. U istoj zemlji kup je osvojio Uroš Stojanov nastupajući za ekipu B36.

Video: Dragović u Dubaiju uživa u društvu devojke, ali i fudbalera Lacija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA