Penal, crveni karton, tuča i gol u nadoknadi: Siti pobedom protiv Arsenala počeo 2022.

Odličan početak Nove godine stiže iz Premijer lige

  • 1
FK Arsenal, FK Mancester siti Foto: Tanjug/AP

Nije mogao biti bolji početak Nove godine za fudbalske fanove širom sveta, koji su od ranog jutra mogli da uživaju u čarima Premijer lige i duelu velikana ovog takmičenja. Na Emirejtsu, domaći Arsenal je pokazao da više nije "topovsko meso", ali su na kraju ipak pretrpeli poraz od 2:1 protiv Mančester sitija.

Mogao je Arsenal mnogo više ovde, imali su puku dominaciju tokom čitavog prvog poluvremena, mogli su postići i nekoliko golova, ali manjak završnice, kao i sjajni Ederson na golu su skoro pa uvek izašli kao pobednici, da bi ih dokusurio Rodri u nadoknadi vremena.

Skoro pa uvek, pošto je prelep pas Kerana Tirnija iskoristio Bukajo Saka još u 31. minutu meča, kada je sjajnim udarcem savladao Edersona za slavlje celog stadiona.

Još veći influens na navijače zbog ovog gola je imala i činjenica da glavni arbitar meča nije želeo da dosudi jedanaesterac u devetom minutu, kada je naočigled svih pristunih Ederson spotakao Martina Odegarda u svom šesnaestercu. Sudija Atvel je proveravao VAR, ali je ipak pokazao da to nije dovoljno za najstrožu kaznu.

Drugo poluvreme je već donelo znatno drugačiju sliku meča. Siti se od prvih minuta ustremio ka golu koji brani Eron Remsdejl i bilo je pitanje samo kada će odbrana popustiti i kada će neko od "Građana" postići gol kojim će doći do izjednačenja.

Sve to se i desilo u 55. minutu, Bernardo Silva je propisno izlomio Granita Džaku koji ga je oborio u šesnaestercu Arsenala. Ponovo je sva pažnja bila usmerena na sudiju Atvela, koji je prvo odmahnuo rukom, da bi kasnije uz konsultaciju VAR-a ipak poakzao na belu tačku. Siguran je bio Rijad Marez.

Nije prošlo ni čitava dva minuta od penala, kada je Gabriel zaradio drugi žuti karton, čime je Atvel ponovo skrenuo pažnju na sebe, pa bi ovaj sudija mogao da bude i najveći krivac zašto je Arsenal doživeo poraz.

Držale su se Topdžije do samog kraja, kada je naizgled bezazlenu loptu De Brujnea prvo šutnuo Ajmerik Laporte, a do nje je došao Rodri i sa sedam metara je matirao Remsdejla za slavlje Sitija. Čak je posle toga otrčao i kod vatrenih navijača Arsenala koji su ga zasuli plotunom flaša, čaša i hot dogova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Stanković i Stanojević se siti ispričali na kraju derbija: Lepa slika, treneri večitih zagrljeni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA