Dušan Tadić otkrio stavku iz ugovora: ''Jedini sam kome su ponudili da posle karijere budem trener''

Srpski reprezentativac govorio o svom periodu u Amsterdamu

  • 1
Dušan Tadić, FK Ajaks Foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije i Ajaksa Dušan Tadić govorio je u intervjuu za ''Nova.rs'' o svojoj karijeri u Holandiji.

Kada je dolazio iz Sautemptona, Ajaks je za Tadića morao da plati skoro 14 miliona evra, što je bio i rekordan ulazni transfer za ''kopljanike''. Edvin van der Sar je jednom prilikom objasnio da su u klubu bili skeptični povodom tog transfera, a srpski fudbaler je objasnio na šta je tačno mislio legendarni golman.

- Nisu bili skeptični, samo im je bilo problematično to što su morali mnogo novca da ulože, a oni to nisu radili ranije. Eto, sad su srećni i zadovoljni. Super je sve, klub se razvija u pravom smeru, sigurno je u 5-10 najboljih na svetu što se tiče svega - organizacije, načina igre, dominacije. Stvarno sam presrećan i zadovoljan ovde, samo da nastavimo ovako - započeo je Tadić.

Istakao je da bi u Ajaksu želeo da završi karijeru.

- Želim to, ali u fudbalu nikad ne znaš. U fudbalu je najbitnije da daješ maksimum, mnogo je ovo veliki klub, veliki su pritisci, moraš da daješ svakog dana sve od sebe za ekipu. Na to sam fokusiran, ne razmišljam previše o drugim stvarima.

Govorio je i eventualnom nastavku bavljenja fudbalom i nakon kraja igračke karijere.

- Postoji želja, jedini sam igrač kom su dali ugovor da bude odmah posle karijere trener, dok igram aktuelno. To je stvarno za veliko poštovanje i hvala klubu na tome. Videćemo. Nikada ne znaš kako ćeš razmišljati. Ovde, što se tiče trenerskog posla, kao da si na najboljem fakultetu na svetu. Ovde što možeš da naučiš o fudbalu, mislim da nigde ne možeš tako. Stvarno je uživanje ovde živeti i učiti - rekao je Tadić.

Izuzetne pohvale izrekao je na račun trenera Erika ten Haga, za kog kaže da spremi ekipu tako da i pre početka utakmice oni imaju prednost.

- Stvarno je jedan od najboljih trenera na svetu, uvek je korak ispred svakoga. Uvek kad igramo, protiv bilo kog protivnika, vodimo već 1:0 sa njegovom taktikom. Sve ti bukvalno objasni, šta, kako i gde, zašto ovde stojiš kada oni urade ovo, a mi treba da uradimo to. Bukvalno zbog toga mi vodimo već 1:0 na početku utakmice sa takvim trenerom. Otkad smo došli u klub, ide nam super i nema zadovoljavanja, nema stajanja.

Video: Dušan Tadić poručuje Aleksandru Mitroviću: Ljut sam jer igra u Čempionšipu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA