≫ 

Srpski biznismen kupuje premijerligaša za 100 miliona funti?

Velika vlasnička promena u Engleskoj

  • 13
FK Sautempton - FK Šefild Foto: Tanjug/AP

Engleski premijerligaš Sautempton mogao bi uskoro da bude prodat za 100 miliona funti konzorcijumu na čijem je čelu srpski biznismen Dragan Šolak, vlasnik "Junajted Grupe".

"Sport Ripablik", kompanija koju predstavlja bivši izvršni direktor Brentforda Rasmus Ankersen otkupiče 80 odsto udela u Sautemptonu od kontroverznog kineskog biznismena Đao Đišenga.

Ankersen je, inače, u decembru napustio vodeće pozicije u Brentfordu i danskom Midtjilandu kako bi se posvetio vođenju Šolakovog konzorcijuma.

Britanski tabloid "The Sun" piše da je Šolak bogatstvo stekao zahvaljujući trgovini TV pravima, distribuciji kablovske televizije, kao i kompanijama za mobilnu telefoniju na Balkanu i istočnoj Evropi.

"Junajted Grupa", koja je sada u vlasništvu investicione firme "BC Partners", drži trenutno TV prava za prenose Premijer lige u Srbiji i regionu do kraja aktuelne sezone.

Šolak je, navodno, ostao strateški savetnik "Junajted Grupe", ali se sada potpuno posvetio poslu sa Ankersenom i još jednim danskim investitorom iz Londona Henrikom Kraftom u nameri da izgrade fudbalsku imperiju na jugu Engleske.

Kraft je Ankersenov su-invesitor i direktor kompanije "Sport Ripablik", a prema planu postaće predsednik "Sent Meri Fudbal Grupe" koja rukovodi Sautemptonom.

Nekadašnja većinska vlasnica Svetaca Katerina Lajber koja je prepustila klub Kinezima, zadržaće 20 odsto deonica u Sautemptonu.

Klub koji predvodi Austrijanac Ralf Hasenhitl je trenutno 14. u Premijer ligi, a zabeležio je četiri pobede na prethodnih 19 utakmica.

Video: Nova Nejmarova kuća od tri miliona dolara: Sedam spavaćih soba, bazen, zastakljeni lift, bar...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nezvanicna informacija

    4. januar 2022 | 15:55

    Prelaze na zute dresove

  • V

    4. januar 2022 | 15:06

    Realno, isplativije je da kupi Partizan. Jedan od najpopularnijih klubova u ovom delu Evrope. Igrali bi evropsko takmičenje svake godine, posle Ajaksove ima najbolju školu u Evropi, još bi mogao da ga kupi za manje para.

  • 😂😂

    4. januar 2022 | 16:10

    Trebao je da kupi "Mancester junajted grup" 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA