≫ 

FIFA skratila spisak na tri igrača: Leva, Mesi i Salah u izboru za najboljeg u 2021.

Da li će pravda sa "Zlatne lopte" biti zadovoljena?

  • 3
robert levandovski

Foto: Tanjug/Ap

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) objavila je imena po troje nominovanih za nagradu za najboljeg igrača, odnosno igračicu sveta u 2021. godini koje će biti dodeljene 17. januara u Cirihu.

Za najboljeg fudbalera sveta nominovani su Poljak Robert Levandovski (Bajern), Argentinac Lionel Mesi (Pari Sen Žermen) i Egipćanin Mohamed Salah (Liverpul).

U ženskoj konkurenciji kandidatkinje za fudbalerke godine Dženifer Ermoso i Aleksija Pueljas iz Španije (obe iz Barselone) i Australijanka Sem Ker (Čelsi).

Nagrada "FIFA najbolji" dodeljuje se od 2016. godine, a prošlogodišnji pobednici bili su Poljak Robert Levandovski i Engleskinja Lusi Bronz.

Osim nagrada za najboljeg igrača i igračicu, FIFA će 17. januara dodeliti i priznanja za najbolje golmane, najbolje trenere, najboljih 11 u muškoj i ženskoj konkurenciji, nagradu za "Fer plej", kao i nagradu "Puškaš" za najlepši pogodak.

Video: Levandovski urniše crveno-bele, Poljak dao četiri gola za 15 minuta!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA