Benzema ušao u istoriju Reala, Valensija isprašena u Madridu

Jović nije igrao zbog korone, Račić čitav meč presedeo na klupi

  • 0
Karim Benzema Foto: AP/Tanjug

Iako je dvostruki strelac u pobedi Reala nad Valensijom (4:1) bio i Brazilac Vinisijus Žunior, Karim Benzema je taj koji je obeležio ovaj duel 21. kola španske Primere!

Naime, Francuz je u 43. minutu pogodio iz penala za vođstvo "kraljevskog kluba" od 1:0, što mu je bio ukupno 300. gol koji je postigao za Real.

Benzema je na taj način postao tek četvrti fudbaler kom je pošlo za nogom da pređe granicu od 300 golova, a ispred njega se nalaze Kristijano Ronaldo sa 450, Raul sa 323 i Alfredo Di Stefano sa 308 koji će sasvim sigurno "pasti" do kraja sezone.

Nije to Benzemi bio jedini gol na meču, jer je u 88. na asistenciju Mendija postigao svoj drugi na meču i tako zvanično došao do kvote od 301 datog gola za Madriđane na 584 utakmice.

Pomenuti Vinisijus je tresao mrežu Valensije u 52. i 61. minutu, dok je Guedes iz druge šanse pogodio u 76. minutu . Prethodno je bio neprecizan sa bele tačke.

Luka Jović zbog korone nije igrao za Real koji sada ima osam bodova više od Sevilje, ali i dve utakmice manje. Drugi srpski reprezentativac Uroš Račić presedeo je celu utakmicu na klupi Slepih miševa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA