Ćiro ponovo vodi borbu sa rakom: "Pojavio se na četiri mesta, da mi je da poživim još jednu godinu"

Blažević kaže da je uprkos svemu optimista

  • 7
Miroslav Ćiro Blažević Foto: MN Press

Legendarni Ćiro Blažević bori se sa najpodmuklijom bolešću od svih. Hrvatskom stručnjaku potvrđen je kancer, posle čega je i sam nekoliko puta isticao "da su mu dani odbrojani". Međutim, pozitivno raspoloženje ga ne napušta i uvek je spreman za razgovor.

Tako je ovoga puta čuveni Ćiro gostovao u emisiji "Zdravlje na kvadrat", gde je govorio o trećoj borbi sa kancerom u svom životu.

- Donedavno sam vežbao, a onda sam shvatio da ne mogu više. I to hendikepira u mnogo čemu, ali se setim svoje starosne dobi i znam da se čak moram čuvati i od rekreativnih aktivnosti. Gotovo je sigurno da ne bih doživeo tako duboku starost da sam drugačije nego zdravo živeo.

- Došao sam tu da kažem istinu, jer sve drugo bi moglo tebe povrediti, a ti to ne zaslužuješ. Nisam pazio nikad na prehranu. Nikada! Ne pijem, pite jedem, sarmu jedem, ali nikad nisam, tako reći, kap popio alkohola, jer otac je moj za pet generacija pio. Pušio sam i pušim. Svaki dan popušim kutiju cigareta, ali vrlo blagih. Neću baš svakog poroka se odreći. Nije mi ostalo više ništa - rekao je Ćiro.

Ćiro Blažević Foto: Marko Jovanović

Dodaje da ne oseća nikakav bol i da je srećan što je još živ posle svih nedaća.

- Ne boli me ništa, osim moje prve misli - jesam li to još živ? I onda hvala Bogu sa svim poteškoćama se dignem, i čim se malo razradim, onda sam pokretan i sretan. Išao sam od nule, od klasične pozicije siromaha. I digao sam se na jedan častan način. Ali je mladost bila itekako teška - kazao je Ćiro, a prenosi Večernji list.

U Ženevi je saznao da ponovo vodi borbu sa rakom.

- PSA je bio visok. I onda sam išao u Ženevu na biopsiju i tamo su, naravno, konstatovali da sam pozitivan. U Insbruku mi je profesor rekao: 'Vaša je tako velika da je moramo...' I tako sam izvadio prostatu. Prošetao se rak, na ovaj deo živaca za s*ks, pa mi je uzeo svu snagu s*ksa, iako sam ga ja lepo molio, spasi barem jedan živac mali.

- Idemo na preglede, rodila su se četiri nova...To je nešto što nije uobičajeno, tako da sam u mom velikom optimizmu i pesimista, jer je evidentno da se on ovaj put ne šali sa mnom. Otišao je na kosti, otišao je na kolena, i tako.

Kaže da se nada da će još poživeti i da je jedna godina u njegovoj starosnoj dobi - ogromna.

- Daj mi samo jednu. Jednu godinu, jednu godinu. Ona je tako u ovoj dobi dugačka. I to je da me ništa ne boli. Oni ljudi koji imaju vrlo nizak stepen tolerancije bola, što je kod mene, jako se plašim kad me zaboli, evo ga, krenulo je. Da mi je potrčati. Samo da mi je još jedan put potrčati, a ne mogu.

Uprkos svemu, kaže da voli svoj narod.

- Sad kad sam pri kraju svog veka... Sad kad me ne interesuje hoće li mi neko reći p***ru ili m**mune... Jako volim svoj narod - zaključuje Ćiro.

Video: Majstor je majstor, bez obzira koji je sport: Neviđeni snimak Piksija kako cepa mrežicu, ali na košu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rasa

    9. januar 2022 | 10:28

    Legendo pozivi ti nama bar jos 2—3 godine.Pozdrav iz Srbije i Berlina

  • Cirko

    9. januar 2022 | 10:59

    Ciro dragi druzilismo se nekada, seti se Nova Parka u Zürich 80ih godina, Pokojni Cico Milorad je bio tvoj najbolji prijatelj i mi pored njega. Poziveces ti nama jos dosta i nemoj da brojis. Pozdravlja te druzina Srba iz Züricha ☘🍀

  • Zoran

    9. januar 2022 | 12:25

    Ciro iz Srbije sam,ali ti zelim da dicekas jos puno godina a ne tu jednu.Be zelim nista lose a a kamoli smrt bilo kome i ako je druge vere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA