Čukarički igra protiv učesnika Lige šampiona!

Generalka Brđana na pripremama u Turskoj biće protiv Dinama iz Kijeva

  • 0
FK Čukarički Foto: FK Čukarički

Fudbaleri Čukaričkog izvršili su u ponedeljak prozivku pred početak priprema za novu sezonu koje će Brđani odraditi u Turskoj od 21. januara do 4. februara!

Čuka će u Antaliji odigrati šest kontrolnih mečeva, a svakako najzvučniji protivnik je ovogodišnji učesnik Lige šampiona Dinamo iz Kijeva.

Belo-crni će prvi kontrolni meč odigrati već dan po dolasku u Antaliju, 22. januara protiv ruskog drugoligaša Kubana iz Krasnodara. Potom slede dueli protiv slovenačke Mure, 26. januara, ruske Alanije tri dana kasnije i slovačke ekipe Dunajska Streda 31. januara.

Generalka sa Dinamom na programu je 2. februara, dok će izabranici Saše Ilića dan kasnije odmeriti snage sa ukrajinskim Ingulecom. Prvi meč u prolećnom delu sezone Super lige Srbije Čukarički će odigrati na stadionu „Rajko Mitić“ protiv Crvene zvezde.

Na prvoj prozivci Saše Ilića bili su:

Golmani: Nemanja Belić, Đorđe Petrović i Novak Mićović, odbrambeni igrači: Viktor Rogan, Strahinja Tanasijević, Uroš Drezgić, Stefan Šapić, Bojan Roganović, Darko Puškarić, igrači sredine terena: Marko Docić, Asmir Kajević, Srđan Mijailović, Stefan Čolović, Milan Savić, Aleksa Janković, Ibrahima Endijae, Mitar Ergelaš, i napadači: Marko Rakonjac i Đorđe Jovanović.

Od omladinaca prvom timu su na startu priprema priključeni golman Lazar Kaličanin, Mihajlo Spasojević, Igor Miladinović, dok su iz BASK-a stigli Aleksandar Kadijević, Dario Grgić, Nikola Petković, Ognjen Ajdar, Andrija Fratrović i Stefan Obradović.

FK Čukarički Foto: FK Čukarički

Prvu prozivku su zbog pozitivnog nalaza na korona virus propustili Nemanja Tošić, Miladin Stevanović, Stefan Kovač, Nikola Čolić i Kristijan Belić, kao i prehlađeni Bojan Kovačević i Jovan Lukić, koji iz predostrožnosti nisu bili na prvom treningu. Klub je za sada napustio samo napadač Mihajlo Baić, sa kojim je sporazumno raskinut ugovor, dok će Norman Kempbel doputovati naknadno.

- Planovi kluba su kao i do sada, plasman u evropske kvalifikacije i promocija mladih igrača. Bilo je dosta povreda tokom jeseni i to je glavni razlog zato što nisam zadovoljan prvim delom sezone. Igrali smo u predsezoni agresivno i dobro, ali smo potom pretrpeli brojne pehove, nedostajalo nam je dosta igrača zbog povreda. Dozvolili smo da nam uzmu bodove rivali poput Novog Pazara, Mladosti iz Lučana, i drugih ekipa koje je, bez potcenjivanja, trebalo da pobedimo. Neće biti lako u nastavku sezone. Prva utakmica nas očekuje protiv Zvezde, takođe trećeplasirani ima težak raspored u plej-ofu, i osam bodova u ovom trenutku nije nam garancija kad je u pitanju borba za Evropu - rekao je na okupljanju sportski direktor Vladimir Matijašević.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA