Ronaldo nezadovoljan Junajtedovom situacijom: ''Ovde sam da se borim za trofeje''

Visoki standardi Portugalca

  • 1
kristijano ronaldo Foto: Tanjug/Ap

Kao bomba je letos odjeknula vest da se Kristijano Ronaldo vraća u Mančester junajted, klub koji ga je lansirao u vrh svetskog fudbala. Dolaskom Ronalda u klub očekivali su se bolji rezultati i borba za trofeje, ipak do toga nije došlo. Junajted je u problemima i nalazi se tek na sedmoj poziciji, a to nikome ne prija, najmanje Portugalcu koji je navikao da uvek bude u vrhu.

Ronaldo je zato u intervjuu za ''Skaj Sports'' izrazio svoje nezadovoljstvo povodom pozicije na kojoj se nalazi Mančester junajted i objasnio da niko u tom klubu ne bi smeo da se zadovolji bilo kojim mestom u Premijer ligi van top tri.

- Mančester junajted mora da osvoji titulu ili da bude među tri najbolja. Ne vidim nijednu drugu poziciju za ovaj klub. Ne prihvatam da naš mentalitet bude niže od top tri pozicije. Sposobni smo da promenimo stvari sada. Ne znam tačan način, jer sam igrač, ne trener ili predsednik kluba. Ustvari, znam način, ali neću to reći javno. Nije etički sa moje strane da to kažem - započeo je svoje izlaganje Ronaldo.

Portugalac kao glavni problem apostrofira karakter ekipe. Sigurno je da ako neko ima šampionski karakter, da je to on. Čovek koji grize za rekorde, golove i titule i koji ne prihvata ništa ispod toga da bude najbolji, i on i tim. Ipak problem se javlja zbog toga što je u Mančester junajtedu malo igrača sa iskustvom osvajanja titula, pa i ne osećaju takvu glad kakvu oseća Kristijano.

- Ono što moramo da učinimo jeste da svi radimo bolje. Mančesteru je mesto u borbi za vrh. Nisam tu da se borim za peto, šesto ili sedmo mesto. Ovde sam da se borim za pehare. Nismo na najvišem nivou, imamo prostor za napredak, ako promenimo mentalitet, možemo da dođemo do velikih dostignuća - istakala je Junajtedova ''sedmica''.

Mančester junajted se u ovom trenutku nalazi na sedmoj poziciji na tabeli Premijer lige, a uprkos odlasku Olea Gunara Solšera i dolaska Ralfa Rangnika, nije se mnogo toga promenilo. I dalje igra Junajteda deluje bledo i nesigurno, teško se stvaraju šanse, a u odbrani škripi. Ostaje da se vidi da li će ove javno izrečene reči Ronalda razmrdati njegove saigrače i da li ćemo konačno videti pun potencijal ''crvenih đavola''.

Video: Ronaldo je duplo bogatiji od Novaka Đokovića: Izbezumićete se od podataka o Kristijanovom imovini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    13. januar 2022 | 13:28

    Mozda osvijis kup Slavice Cukteras u nekox 3,4 godina kolko.budes tamo sa ovom ekipom..krs ste..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA