Širi se "legija stranaca" u Nišu: Radnički posle Japanca doveo napadača iz Rusije

Artur Sagitov nastupao je u jednom periodu i za Rubin iz Kazanja

  • 2
Artur Sagitov Foto: FK Radnički Niš

Srpski fudbal je trenutno u "zimskom snu", što ne sprečava klubove da se dodatno pojačaju i povežu svoje redove tokom prelaznog roka. U taj posao vrlo ozbiljno je ušao Radnički iz Niša, koji je posle Riosukea Nagasave iz Japana koji je predstavljen pre tri dana, danas promovisao novo pojačanje.

Radi se o Arturtu Sagitovu (22) iz Rusije, a u pitanju je napadač visok 185 centimetara. Prošao je mlađe kategorije ekipe ruskog Rubina iz Kazanja, a za prvi tim tog tima nastupao je dve sezone i odigrao ukupno 13 utakmica. Potom je nastupao za Nižnji Novgorod, Volgar i beloruski Smorgon.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели FK Radnički Niš (@fkradnickinis)

Prošao je sve testove i stavio se na raspolaganju stručnom štabu Radničkog. Odradio je sve treninge, a od predstojeće polusezone ima velika očekivanja. Meraklije će se između ostalog boriti za mesto u evropskim kvalifikacijama.

- Radnički je veliko ime u srpskom fudbalu i imponuje mi što sam postao njegov član. Znam šta se od mene ovde očekuje, to su golovi i spreman sam da odgovorim tom izazovu. Svestan sam i jake konkurencije na mojoj poziciji, ali daću sve od sebe da se tokom ovih priprema nametnem i izborim se za mesto u startnoj postavi - rekao je ruski fudbaler na promociji.

Tvrdi Sagitov da će pokušati da se ustali na mestu standardnog golgetera u timu Radničkog.

- Upoznat sam sa učinkom napadača u Radničkom u prethodnih nekoliko godina i video sam da je ovde svake sezone igrao jedan odličan strelac. Moj cilj je da nastavim taj niz i da svojim igrama i golovima pomognem timu da ostvari svoje ciljeve. Radujem se zbog budućeg igranja u srpskoj ligi - dodao je Sagitov.

Video: Sudar severa i juga: Proleter do sigurne prednosti nad niškim Radničkim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vidik

    13. januar 2022 | 16:15

    Neko pomaze oko POJACANJA samo da se PARTIZANU otkinu bodove. Ali tesko !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA