Bilbordi, zastave, tetovaže: Navijači Ajaksa "glasaju" za Duću Tadića, žele ga u timu godine

Srpski fudbaler ušao je duboko u srca svih kopljanika

  • 0
Zlatna lopta Srbije 2021 Foto: Nikola Tomić

Polako, ali sigurno Dušan Tadić izrasta u "živu legendu" Ajaksa. Klub iz Amsterdama na svojim sjajnim partijama može da se zahvali između ostalog i srpskom fudbaleru, koji već nekoliko sezona igra maestralno i pokazuje da je čovek za velika dela.

Oborio je brojne rekorde ne samo u Holandiji, već i u evropskom fudbalu, ali se nekako čini da sve to prolazi ispod radara zato što se Eredivizija trenutno ne nalazi među pet najkvalitetnijih liga u Evropi, uprkos činjenici da se njeni timovi često nađu u samoj završnici Lige šampiona i Lige Evrope.

Zbog toga su navijači Ajaksa pokrenuli ogromnu kampanju širom Holandije u kojoj traže od svih da na neki način "glasaju" za Tadića u izboru za tim godine. Ovaj izbor između ostalog organizuje i čuvena kompanija "EA Sports" koja je kreator video igara iz serijala FIFA.

Navijači su bili prilično domišljati, pa su zakupili bilborde, razvijali su zastave preko mostova, a neki su čak odlučili da istetoviraju lik i ime Dušana Tadića na svom telu.

To samo pokazuje koliko navijači Kopljanika cene i poštuju srpskog fudbalera, koji je ove sezone u Ajaksu postigao sedam golova i upisao 11 asistencija. Prošle sezone "stao" je na dabl-dablu od 14 pogodaka i 18 asistencija, a zanimljivo je da je dvocifren broj golova i pasova ka saigračima imao i u dve ranije godine u amsterdamskom klubu (11+14 u sezoni 2019/20, odnosno 28+13 u sezoni 2018/19).

Video: Dušan Tadić poručuje Aleksandru Mitroviću: Ljut sam jer igra u Čempionšipu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA