≫ 

De Brujneov "šampionski" udarac Čelsiju, Građani potukli Plavce za +13 na vrhu Premijer lige

Mančester siti slavio je minimalnim rezultatom i tako dodatno pobegao glavnom pratiocu u borbi za pehar

  • 0
Kevin de Brujne

Foto: Tanjug - AP

Da li je Siti danas krunisan za novog šampiona Engleske? Iako ima još "poprilično" da se igra, zaista deluje da će to biti slučaj, pošto je danas pobedom protiv Čelsija stekao nadrealnu prednost za ovu fazu sezone. Junak je bio Kevin de Brujne, kao i "brdo" puta do sada - 1:0 (0:0).

Borbeno, snažno i muški do samog kraja. Na kraju, kada se podvukla ona konačna crta, gledali smo utakmicu u kojoj je Siti ipak više znao šta traži i na kraju je stigao do pobede koja gotovo da "rešava" šampionsku trku u Engleskoj.

Mnogo su bolje delovali izabranici Pepa Gvardiole u napadačkom delu, dok je na drugoj strani Romelu Lukaku od kojeg se nekako najviše očekivalo da "pripreti" Građanima ostao potpuno nem.

Na kraju, utakmicu je prelomio izvanredan udarac Kevina de Brujnea koji se u 70. minutu susreta oslobodio svojih pratilaca i "raspalio" po lopti sa nekih 20 metara. Ona je dobila "vijugavu" putanju i završila je iza leđa golmana Kepe Arizabalage.

Ispostaviće se da je to bio jedini pogodak na susretu, mada su ranije tokom meča fine prilike imali Džon Stons i upravo Kevin de Brujne, ali je oba puta na gol liniji sjajno reagovao Kepa i sprečio još veći poraz Čelsija.

Do samog kraja utakmice, Čelsi je pokušavao da pronađe put natrag, ali mu to nikako nije polazilo od ruke. Mančester siti se zaista izvrsno branio i na kraju i odbranio rezultat koji mu daje +13 u odnosu na Plavce na tabeli Premijer lige.

Kako trenutno igra Gvardiolin tim, čini se da bi ovo mogla da bude i nedostižna razlika, iako je do kraja sezone preostalo da se odigra još 16 kola. Liverpul bi sa dve pobede iz zasotalih mečeva mogao da "skrati" zaostatak za Građanima na osam poena.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Video: Fudbaleri Partizana odradili lagani trening na početku zimskih priprema

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA