≫ 

Realovi veterani i dalje žare i pale, Modrić načeo, Benzema stavio tačku za novi trofej

Real pobedio Atletik 2:0 u finalu Superkupa Španije odigranom u Rijadu

  • 4
karim benzema Foto: Tanjug/Ap

Real, a ko drugi, pobedio je u novoj utakmici za trofej - Kraljevski klub je na tronu i u Superkupu Španije.

Ekipa Karla Anćelotija je u finalnoj utakmici odigranoj u Rijadu, Saudijska Arabija, potukla Atletik Bilbao 2:0 golovima Luke Modrića i Karima Benzeme, 2:0.

Da bez "starca nema udarca" pokazao je i ovaj duel za pehar koji, viđeno je to već mnogo puta, odnosi ona ekipa koja u svojim redovima ima prekaljene adute koji znaju kako se uzima slava. Modrić sa svojih 36 godina i Benzema sa 34 i pored mnoštva mlađarije oko sebe opet su bili ključ u rukama italijanskog stratega.

Hrvatski maestro je još jednu svoju veliku partiju krunisao golom u 38. minutu, vrlo efektnim, sa ivice kaznenog prostora na asistenciju Rodriga - i tako postao najstariji strelac za Real još od Amansija koji je imao 36 godina i pet meseci kada je pogodio mrežu u belom dresu 1976. godine.

Modrić ima 36 i četiri meseca. Evo šta on i dalje ume.

Gol je Realu dao sigurnost, doneo mirniji nastavak i bolju poziciju protiv rivala koji je sve samo ne najteži mogući u borbi za trofej. Baskijci su pokušali sve, ali bilo bi pravo čudo da su dva dana nakon Atletika, sa puta sklonili i veći madridski tim.

Ne bi ovaj trijumf Reala bio potpun bez igrača koji je lokomotiva ekipe, "sve i svja" već godinama, ikone kluba i nenadmašnog golgetera. Karim Benzema je stavio tačku, pogodio je iz penala Francuz u 52. minutu i tada već napola spustio zavesu na ovu predstavu.

Mogli su Baskijci da unesu neizvesnost, imali su na talonu penal u 89. minutu, ali se iskusni Raul Garsija nije proslavio - promašio je i olakšao rivalu situaciju do samog kraja.

Još jedan trofej je završio u vitrinama velikana iz Madrida.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA