Senzacija na Afričkom kupu nacija: Šampion blizu eliminacije, slabašna Ekvatorijalna Gvineja srušila Alžir!

A u poslednjem kolu, ekipa sa severa ovog kontinenta igra protiv Obale Slonovače

  • 0
Alžir Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Ekvatorijalne Gvineje napravili su senzaciju u Grupi E na Afričkom kupu navija, pošto su u drugom kolu savladali aktuelnog šampiona, ekipu Alžira minimalnim rezultatom - 1:0.

Prvo poluvreme proteklo je u kakvoj-takvoj inicijativi Alžiraca i poništen pogodak Buneđaha. Međutim, u nastavku se trgnula i Ekvatorijalna Gvineja i desilo se veliko čudo.

Centaršut Mirande iz kornera sa desne strane završio je posle odbijene lopte na drugoj stativi, gde je na loptu natrčao Esteban Obijang, koji je zatresao mrežu Mbolija.

Krenuli su tada Alžirci apsolutno na sve ili ništa, ali nisu uspeli da dođu do promene rezultata i sa samo jednim osvojenim bodom iz dva kola nalaze se na rubu eliminacije.

Ekvatorijalna Gvineja sada zauzima drugo mesto sa tri boda, dok je prva Obala Slonovače sa četiri, a Sijera Leone je na trećem mestu sa dva boda.

U poslednjem kolu, Alžirci imaju najteži mogući posao, pošto igraju protiv Obale Slonovače. Samo ih pobeda vodi dalje u narednu fazu takmičenja, pošto se u drugom meču sastaju Ekvatorijalna Gvineja i Sijera Leone.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Rođendanska čestitka Dušana Vlahovića: Iz Firence za Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA