Partizan se oprostio od najboljeg španskog fudbalera svih vremena

Igrao je protiv Partizana u čuvenom finalu

  • 1
Pako Hento Printscreen: Youtube / Diario AS

Danas je u Madridu preminuo Fransisko ''Pako'' Hento, najbolji španski fudbaler u istoriji, koji je 18 godina nosio dres Real Madrida.

Hento je jedini igrač u istoriji koji je šest puta osvojao trofej namenjen klupskom prvaku Evrope, a nakon smrti Alfreda di Stefana obavljao je funkciju počasnog predsednika Real Madrida.

Jedan od svojih šest trofeja Kupa evropskih šampiona osvojio je 1966. godine kada je sa kraljevskim klubom bio bolji od beogradskog Partizana rezultatom 2:1 na stadionu ''Hejsel'' u Briselu. Upravo se Partizan oglasio na Tviteru i uputio poruku saučešća Real Madridu, porodici i prijateljima preminule fudbalske legende.

- Kapiten i najbolji španski igrač svih vremena, Francisko Pako Hento nas je napustio. Pamtimo ga i po finalu Kupa evropskih šampiona 1966. u duelu sa Partizanom! Izražavamo iskreno saučešće Real Madridu, porodici i prijateljima! - stoji u poruci crno-belih.

Video: Ja sam 3 puta vakcinisan, verujem u nauku: Stanojević izneo stav o slučaju Novaka Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VASKE

    18. januar 2022 | 18:10

    HA HA OVI TUDJMANOVCI GA PAMTE SAMO KADA JE IGRAO SA NJIMA A KAZU BIO JE NAJBOLJI IGRAC SPANIJE. JA NIKADA CUO ZA NJEGA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA