≫ 

"Vlahović je bolji napadač od Halanda": Iliev pričao za engleske medije i ishvalio zemljaka

Sportski direktor crno-belih dao intervju "Miroru"

  • 14
Ivica Iliev

Foto: partizan.rs

Napadač Fiorentine Dušan Vlahović već mesecima puni stupce vodećih svetskih medija, a u jeku informacije da ga Arsenal ozbiljno želi u svojim redovima, novinari engleskog Mirora kontaktirali su Ivicu Ilieva, kako bi im približio kvalitete centarfora Srbije.

Za sportskog direktora Partizana, Vlahović je bolji od Erlinga Halanda.

- Gledam sve njegove utakmice i mislim da je kao Borusijin Erling Haland. Možda je u ovom trenutku Haland fizički jači, ali verujte mi: tehnički je Vlahović bolji fudbaler. Može da igra i drugog špica, sa njim imate više opcija nego sa Halandom i njih dvojica će se direktno odmeravati do kraja karijera - smatra Iliev.

Direktor crno-belih kaže da je još pre nekoliko godina bilo jasno da je Vlahović ekstra talenat.

- I tada smo svi znali da će biti poseban. Sa 16 godina nam je svima pokazao da je ogroman, ogroman talenat. Sećam se da nam je te 2016. jedan od najvećih skauta jednog od najvećih klubova na svetu - došao da razgovaramo o našoj akademiji - rekao da je u svom uzrastu i na toj poziciji Vlahović jedan od najvećih talenata na svetu.

Jedino što taj talenat crno-beli nisu uspeli da naplate…

- Rekao sam mu, zna on to, rekao sam mu: “Žao mi je, ali po meni moraš da ostaneš ovde još dve ili tri sezone da bi bio najveći transfer u istoriji srpskog fudbala”. Znali smo da je njegov potencijal top topova, da je među najboljima na svetu. Čak i sada mislim da je na tek 60 ili 70 odsto potencijala.

Što se tiče narednog kluba Vlahovića, Iliev kaže:

- Nadam se da će izabrati klub u kome nema prevelike konkurencije, klub koji će mu dati prostor - na primer, mislim da je Arsenal jedan od tih klubova. Čekam trenutak kada će potpisati za vrhunski klub, za mene je sasvim normalno da ga svi vrhunski klubovi traže, mislim da ga cela Evropa traži. Nadam se samo da će izabrati najbolji klub za sebe. Mora da izabere najbolje za sebe, jer je još mlad i pred sobom ima mnogo godina da napreduje i postane jedan od najboljih napadača na svetu - zaključio je Ivica Iliev.

Video: Ko je Erling Haland?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA