Partizan u nedelju ide u Tursku, Stanojević precrtao dvojicu fudbalera

Štulić i Brežančić višak u Humskoj

  • 3
Aleksandar Stanojević

Foto: Marko Jovanović

Krajem tekuće sedmice, precizije u nedelju 23. jauara, Partizan će beogradski minus zameniti znatno toplijom Antalijom, gde će biti sproveden drugi deo priprema za prolećni deo sezone, a do polaska na put trener Aleksandar Stanojević će sastaviti konačan spisak igrača koji će se naći u avionu za Tursku.

Kako trenutno stvari stoje, neće biti mnogo promena, jer crno-beli praktično nisu ni menjali sastav, no, jasno je da će u Srbiji ostati mladi napadač Nikola Štulić i iskusni levi bek Rajko Brežančić, na koje struka ne računa.

Oba pomenuta fudbalera su tokom minule jeseni bila u potpuno drugom planu i praktično su tek nekoliko puta stigli do klupe za rezervne igrače, ali ne dalje od toga, što je samo po sebi nagoveštavalo da će tokom zime morati da potraže drugu sredinu.

Štuliću je to još letos direktno predočeno, pošto mu je pre toga data velika šansa u prethodnoj sezoni, da bi uz to, na pripremama u Sloveniji "iskočio" Marko Milovanović i nametnuo se pre njega, ali je mladi fudbaler odbio da ode na pozajmicu, rešio da ostane i bori se za mesto u timu.

Nije u tome uspeo, upisao je samo 14 superligaških minuta i to u meču sa Radničkim iz Niša (4:0), a bio je i šest puta na klupi za rezerve i to u momentima kada je Partizan mahom imao velike kadrovske probleme.

Finale kupa Srbije, Derbi

Nikola Štulić Foto: Nikola Tomić

Što se Brežančića tiče, defanzivac nije upisao ni minuta prethodne jeseni, pet puta je bio na klupi za rezerve i to prilikom kadrovskih prolema, a da struka nema poverenja u njega i da se rastanak bliži bilo je jasno u nekoliko situacija kada Partizan nije mogao da računa na preostala dva leva beka - Slobodana Uroševića i Ivana Obradovića.

Tada je stručni štab priliku uz levu aut-liniju pre ukazivao fudbalerima koji pokrivaju druge pozicije (recimo, Marko Živković) ili menjao formaciju u 3-5-2 izostavljajući Brežančića iz planova.

FK Partizan - FK Konas Ki

Rajo Brezančić Foto: Nikola Tomić

Još nije poznato kakav modus rastanka je planiran za Štulića i Brežančića, koji je ušao u poslednje mesece ugovora bez promila šanse da se isti produži, ali je jasno da će to pitanje u klubu biti rešeno do kraja zimskog prelaznog roka.

Do polaska tima u Tursku su moguće još neke promene, ali će najverovatnije biti minimalne, jer postoji jasna ideja da se postojeći tim sačuva i eventualno samo nadogradi kako bi se održao korak i zadržalo prvo mesto na tabeli do kraja Superlige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA