≫ 

Arsenalova prevara nije prošla: Majstor Žota s dva komada odveo Liverpul u finale Liga kupa

Velikan sa Enfilda rutinski pokorili London - 0:2 (0:1)

  • 1
Diogo Žota, Arsenal - Liverpul Foto: Tanjug/AP

Pre četiri dana iz Arsenala su se žalili da nemaju 13 zdravih igrača da izađu na gradski derbi sa Totenhemom, na šta su iz Premijer lige odgovorili odlukom da im odlože prvenstvenu utakmicu.

Večeras su "Tobdžije" izašle na revanš polufinala Liga kupa u punom sastavu, odjednom zdravi i orni, ali se Liverpul pobrinuo da pravda pobedi, a očigledni "prevaranti" ostanu bez karte za finale na Vembliju.

"Crveni", u žutim dresovima ovog četvrtka, slavili su zasluženo sa 2:0 golovima Portugalca Dioga Žote u 19. i 79. minutu i zakazali finalni okršaj sa Čelsijem.

Dva sjajna bega napadača gostiju defanzivci Arsenala mogli su da prate samo pogledima, a golman Ramzdejl oba puta nije bio ni blizu da odbrani, posebno kod prvog pogotka kad mu je Žota servirao stvarno fantastičnu "frljoku".

Tek na momente preko Martinelija Arsenal je uspevao da zapreti gostima tokom utakmice, ali nije stvorio dovoljno prilika da ugrozi mladog golmana Kelehera i spreči plasman Liverpula u finale.

Tako će se Liverpul i Čelsi 27. februara na drevnom londonskom "Vembliju" boriti za trofej Engleske fudbalske lige i prve prave počasti u ovoj sezoni.

Video: Promašaj veka: Rišairo Živković nije uspeo da pogodi prazan gol

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA