≫ 

Partizanov spisak za Tursku: Stanojević na pripreme vodi 30 igrača

Kako smo već najavili, na spisku nema levog beka, zadnjeg veznog i napadača

  • 4
Fk Tsc - Fk Partizan Foto: Nikola Tomić

Još samo u subotu će Partizan treninrati na beogradskom minusu, jer u nedelju, 23. januara, crno-beli menjaju mesto boravka i sele se u toplije krajeve, u dobro poznatu bazu u Turskoj, na antalijskom primorju. Trener crno-belih će na put poveti 30 fudbalera na koje trenutno računa, pošto je u minulih nekoliko dana i definitivno skratio spisak za tri imena.

Kako smo već najavili pre nekoliko dana, u avionu neće biti mesta za iskusnog levog beka Rajka Brežančića, kome ugovor sa klubom ističe narednog leta i sigurno neće biti produžen. Štaviše, postoji mogućnost da se dve strane rastanu još u tekućem prelaznom roku, jer stručni štab nije računao na fudbalera ni u proteklom periodu, pa bi ostanak predstavljao samo prepreku i Brežančiću i Partizanu.

Isto važi i za napadača Nikolu Štulića, koji, pak, ima važeći ugovor, no, nije u planovima za nastavak sezone, kao što nije bi ni u jesenjem delu, jer je prednost dobio mladi Marko Milovanović i ubedio Stanojevića da, uz Rikarda Gomeša, može da bude jedna od udarnih igala tima u nastavku takmičenja.

Štuliću je i letos predočeno da bi bilo bolje da potraži novu sredinu, pozajmicu na kojoj bi imao minute i eventualno povratio samopouzdanje, ali je sam igrač odbio takvu mogućnost i praktično sam sebi napravcio "medveđu uslugu". Dobio je samo 14 minuta za celu jesen, ponekad bi dogurao i do klupe i to samo onda kada je tim imao velike kadrovske probleme.

Na kraju, doveo je sebe u poziciju da ovoga puta nije čak ni na spisku putnika na pripreme, čime je praktično dobio "kartu u jednom pravcu".

FK Partizan, Nikola Štulić Foto: MN Press

Poslednji koji će izostati sa spiska za pripreme je Aleksandar Šćekić, koji je prihvatio ponudu Zaglebja iz Lubina, sa kojim će potpisati jedonipogodišnji ugovor, a o čemu ste u jutarnjim časovima mogli da čitate na Telegrafu. Defanzivni vezista je dobio odrešene ruke u izboru nove sredine, no, valja napomenuti, kako bi se izbegle spekulacije, pre rstanka sa crno-belima je - isplaćen u potpunosti.

Što se se ostatka tima tiče, Stanojević će na put povesti očekivani kadar, kome su pridodata tri momka - golman Lazar Slavković, iz filijale Teleoptika, te dvojac iz omladinske selekcije - štoper Mihajlo Ilić i vezista Mihajlo Petković.

Dakle, na spisku Partizana za pripreme u Turskoj će se naći - golmani: Aleksandar Popović, Nemanja Stevanović, Milan Lukač, Lazar Slavković; defanzivci: Aleksandar Miljković, Marko Živković, Igor Vujačić, Siniša Saničanin, Nemanja Miletić, Bojan Ostojić, Mihajlo Ilić. Ivan Obradović, Slobodan Urošević; vezisti: Saša Zdjelar, Milan Smiljanić. Miloš Jojić, Danilo Pantić, Bibras Natho, Lazar Pavlović. Lazar Marković, Aleksandar Lutovac, Nikola Lakčević, Nikola Terzić, Kvinsi Menig, Nemanja Jović, Mihajlo Petković, Samed Baždar; napadači: Rikardo Gomeš, Marko Milovanović i Filip Holender.

Crno-beli će u Turskoj boraviti od 23. januara do 6. februara i planirano je da u tom periodu odigraju pet kontrolnih mečeva. Prvi je zakazan za 25. januara, kada će odmeriti snage sa Mmakedonskim Tikvešom, potom će na teren 29. s tim da posle otkazivanja Gazijantepa struka još uvek traži rivala (pominje se Bašakšehir, ali nije precizirano). Početkom nerednog meseca, tačnije 2. februara Stanojevićev tim očekuje najteži test sa Dinamom iz Moskve, a dan pre povratak u Srbiju - 5. februara Partizan bi trebalo da ima dve provere. Prepodnevna još nije definisna, jer se traži rival, a u poslepodnevnim časovima će to biti Dinamo iz Batumija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branislavvv

    21. januar 2022 | 17:09

    A pojačanja bre,dovedite nekog stranca u sredini,da ubrza malo,a Mijailović neka bude dopuna...

  • Mickey

    21. januar 2022 | 17:04

    Samrok Stanoje.

  • Viktor

    21. januar 2022 | 23:55

    STANOJE Tim nam je slab ,limitiran Gde su POJACANJA. Sta radi Ilijev. Klati fotelju ,mrcina . STANOJE Tim CES prv letiti sami se TI igraj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA