≫ 

Pretili Srbinu, pištoljima tukli Crnogorca, spasili ih navijači: Ko je prvi rival Čuke u Turskoj?

Kuban iz Krasnodara ima zanimljivu istoriju koja je prepuna skandala, ali je sadašnjost ruskog kluba za svaku pohvalu

  • 0
FK Kuban Krasnodar Printskrin: Youtube/Evgeniy Reznik

Iako su u Antaliju stigli u petak popodne, fudbaleri Čukaričkog će već u subotu odigrati svoj prvi pripremni meč protiv ruske ekipe Kuban iz Krasnodara (17 časova!

Već smo pisali o tome zbog čega je Čuka prihvatila da posle dva treninga i "pravo iz aviona" igra takmičarsku utakmicu, a red je i da se upoznamo sa prvom protivnikom Brđana koji je u poslednjih 12 godina bio prepun skandala. Doduše, "taj klub" je otišao u zaborav, ovo je neki novi Kuban.

Svakako najveći je onaj iz 2010. godine kada su za ekipu nastupali srpski defanzivac Sreten Sretenović i crnogorski napadač Nikola Nikezić. Njih dvojica nisu bili u planovima kluba i pod prisilom su morali da raskinu ugovor. Sretenović je 3. januara, pod pretnjom da dobije batine, potpisao sporazumni raskid ugovora i oprostio je 300.000 evra, dok je Nikezić prošao mnogo gore.

Naime, njega su dvojica "gorila" tukli u prostorijama kluba, odnosno hotelu, kako bi Nikezić potpisao i oprostio 230.000 dolara. Mediji su tada javili i da su imali pištolje kod sebe, a kada su odlazili sa potpisanim dokumentom poručili su mu da u Crnoj Gori živi mnogo Rusa i da u svakom trenutku mogu naći nekoga iz njegove porodice i da se ne ponaša glupo.

- Trener mi je jednog dana rekao da dođem u hotelsku sobu koja je u sklopu kluba, da mi objasni nešto što je, kako mi je rekao, od interesa za moju dalju karijeru. Kada smo ušli u prostoriju, koja se nalazi tri metra od kancelarija predsednika i potpredsednika kluba, poslije dva minuta u sobu su ušli neki ljudi, banditi, izvadili pištolje na sto i zapretili mi da moram da potpišem raskid ugovora. Počeli su da me udaraju po vratu i stomaku, i pod prisilom sam potpisao raskid - rekao je Nikezić svojevremeno za "Vijesti" i dodao:

- Znam da je 99 odsto ljudi iz Kubana više nego korektno, da su takvi i navijači, ali jasno je da je ovo što se desilo upravo poteklo od nekog iz rukovodstva kluba. Nezamislivo je da neko ko nije iz kluba prođe kapiju, recepciju hotela i popne se na drugi sprat sa jedinim zahtjvom da potpišem raskid ugovora. Uz sve to, klupski trener samo je izašao kada su se oni pojavili, što potvrđuje da je sve bilo unapred režirano.

Nikezić je slučaj prijavio UEFA i FIFA, a uz pomoć Fudbalskog saveza Srbije na kraju je dobio odštetui od 180.000 evra.

Kuban je u međuvremenu igrao i Evropu, ali su početkom 2018. godine dobili veliki udaraca kada je tadašnji vlasnik kluba Oleg Mkrtčan uhapšen zbog prevare. Izgubili su licencu za takmičenje u Premijer ligi, bankrotirali su, ali su ih zaborava spasili navijači i bivši igrači kluba.

Na temeljiva starog Kubana osnovan je FK Urožhaj koji je krenuo da se takmiči u Regionalnoj ligi, da bi FS Rusije prihvatio da se u julu 2020. vrati ime "Kuban"s timd a ne mogu da svojataju ranije uspehe i trofeje.

Prošlog leta su se vratili u Drugu ligu i trenutno se bore za opstanak (iznad crte su), a pored Jermena Sarkisova i Belorusa Klimovića jedini stranac je nekadašnji reprezentativac Bosne Tino Sven Sušić - bratanac legendarnog Safeta Sušića.

Video: Kolubara u nokdaunu, Janković dao i treći gol za Čuku u prvom poluvremenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA