≫ 

Čukarički pobedom započeo pripreme, Rusima presudio bivši vezista Partizana

Meč sa Kubanom rešio je NIkola Čolić, dok svakako vredi pomenuti i sjajnu partiju veziste Kristijana Belića

  • 3
FK ČUkarički

Foto: Telegraf

Fudbaleri Čukaričkog pobedom su otvorili zimske pripreme u Antaliji, pošto su minimalnim rezultatom 1:0 pobedili Kuban iz Krasnodara.

Trener Brđana Saša Ilić izveo je dve postave protiv ruskog drugoligaša, a strelac jedinog gola bio je Nikola Čolić u 33. minutu.

Pripretio je Čukarički već u prvom napadu kada je Roganović centrirao kao Jovanoviću, ali je najbolji strelac Brđana nešto slabije zahvatio loptu glavom. Nekoliko minuta kasnije i pomenuti Čolić šutem sa distance testirao golmana Kubana koji je nedugo zatim imao opasan napad po levoj strani.

Rasplamsala se igra u tim trenucima i definitivno nije ličila na one klasične pripremne gde se igrači najčešće zale da su im noge teške. Mada su kod Čukinih prvotimaca i bile, jer su samo dan ranije stigli u Antaliju i bilo je pravo iznenađenje što su uopšte i igrali odmah.

Znao je to i Saša Ilić , te je zato pre meča tražio od svojih momaka da ne petljaju i da se brže oslobađaju lopte bez previše kontakta. Upravo takva jedna akcija je viđena u 14. minutu kada je nekoliko igrača Brđana kombinovalo, lopta je stigla do Kempbela na levoj strani, ali je njegov šut odbranio golman Nesterenko.

Već na drugoj strani pripretio je Tino Sven Sušić, inače bratanac legendarnog jugoslovenskog fudbalera Safeta Sušića, koji je tukao u spoljni deo mreže. Kuban je u 25. minutu propusto najbolju priliku kada je Lauk pobegao iza leđa odbrane Čuke i pogodio stativu.

Revanširao mu se Jovanović pet minuta kasnije tako što je pogodio prečku, da bi Čolić u 33. matirao Nesterenka posle jedne odbijene lopte na 16 metara.

Ono što svakako vredi pomenuti jeste odlična partija veziste Kristijana Belića koji je zatvorio skoro sve što je mogao na sredini terena, dok je njegova dijagonala i promena strane započela akciju pre gola Čuke. Borio se kao pitbul, za njega izgubljena lopta nije postojala i nagovestio je da bi mogao da bude pravo osveženje za tim Saše Ilića.

Strateg Brđana je u drugom poluvremenu izmenio celu ekipu, a prva ozbiljnija akcija viđena je u 56. minutu. Tošić je centrirao ka Spasojeviću, ovaj je iz prve spustio ka Ajdaru čiji šut sa nekih 18 metara je na kraju izblokiran. Šteta,bila je to sjajna akcija Čuke.

Kao i ona u 69. kada je kombinovao veliki broj igrača, ali Tošićev centaršut niko nije pokupio u kaznenom prostoru. S druge strane, odbrana je bila na visini zadatka, posebno Tanasijević i Tošić, te otuda i nije čudo što Rusi nisu mogli da priprete Nemanji Beliću.

Mogla je Čuka nekoliko minuta kasnije da završi sav posao. Savić je ubacio sa desne strane, na loptu su krenuli i Spasojević i Rakonjac, sudarili su se i lopta je otišla preko gola.

FK ČUkarički

Foto: Telegraf

Čuka je u finišu meča nakratko igrala sa igračem manje zbog nezgodnog pada Drezgića što je Kuban iskoristio i napravio odličnu šansu po desnoj strani. Oštar centaršut završio je na drugoj stativu, ali na svu sreću po Brđane Stevanović je u poslednji čas izbacio u korner.

Prvo poluvreme su igrali: Mićović, Rogan, Šapić, Obradović, Roganović, Miladinović, Belić, Čolić, Endiaje, Kempbel, Jovanović. U drugom su nastupili: N. Belić, Stevanović, Drezgić, Tošić, Kovač, Lukić, Savić, Ajdar, Spasojević, Rakonjac.

Video: Čukarički prerano primio gol u Švedskoj: Hamarbi već prepolovio zaostatak iz prvog meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duka

    22. januar 2022 | 18:39

    Čolić napustio Partizan zbog katastrofalnog rukovodsva jer nije hteo da im plati kako bi igrao i sada zagreva motore da se lansira u sam vrh najboljih.

  • RSK

    22. januar 2022 | 17:28

    Partizanu nije valjao, jer je konkurencija Jojicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA