I Mančester siti je naleteo na "tvrd orah": Sauthempton zaustavio Građane na jugu Engleske

Sveci su odigrali sjajnu utakmicu i možda su mogli i do sva tri boda

  • 2
FK Mančester siti - FK Sauthempton Foto: Tanjug - AP

Jedna je stvar kada Sauthempton igra na domaćem terenu, a potpuno druga kada igra na gostujućem. To su Sveci pokazali i večeras na svom "Sent Merisu" gde su uspeli da otkinu bod lideru Mančester sitiju i da tako prekinu njihov niz od osam uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, od čega je sedam došlo u Premijer ligi - 1:1 (1:0).

Dugo je Sauthempton vodio protiv suverenog lidera engleskog Premijeršipa, delovalo je na trenutke da će možda i uspeti da odoli pritiscima Gvardioline vojske, ali je na kraju ipak morao da se zadovolji bodom.

Već u 7. minutu utakmice videli smo potpunu ekstazu prisutnih na stadionu. Nejtan Redmond dodao je loptu do Kajla Vokera-Pitersa, koji je uspeo mirno da pošalje loptu pored leve stative za vođstvo Sauthemptona.

Nije tu bio kraj uzbuđenjima u prvom poluvremenu, pošto je 15 minuta kasnije domaćima poništen gol zbog ofsajda. VAR je "presudio" da je kod akcije gola Armanda Broje ipak bilo nedozvoljene pozicije. Pet minuta kasnije su se domaći žalili sudiji Sajmonu Huperu i tražili i penal, ali bez uspeha.

Na kraju prvog i početku drugog poluvremena videli smo propuštene šanse na obe strane terena. Rahim Sterling i Fil Foden na jednoj, a Armando Broja i Jan Bednarek na drugoj strani propustili su šanse za još golova.

Ali 65. minut doneo nam je poravnanje posle sjajnog slobodnog udarca Kevina de Brujnea. Lepo je taj centaršut ispratio Ajmerik Laport i doneo je izjednačenje Mančester sitiju.

Do kraja utakmice videli smo i dve intervencije VAR-a. Kod prve je Huper prelomio da nema penala za Siti, a kod druge da nema crvenog kartona za igrača Sauthemptona.

Na kraju, ishod kojim će najzadovoljniji biti u Liverpulu i Čelsiju, a pre svega na "Enfildu". Ako Redsi uspeju da dobiju obe zaostale utakmice, prići će na samo šest poena iza Građana i "otvoriće" šampionsku trku.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Tadić: Dok Piksi nije došao nismo se uopšte bavili sobom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA