Nekadašnji štoper Partizana napustio Banjaluku: Jovanović raskinuo ugovor sa Borcem

Iako je dvema stranama ostalo godinu i po do kraja saradnje, iskusni štoper zatražio i dobio prevremeni prekid

  • 2
marko jovanović

Foto: MN Press

Posle dve i po godine saradnje, nekadašnji polaznik omladinske škole, kasnije i prvotimac Partizana - Marko Jovanović (33), napustio je Borac iz Banjaluke. Centralni defanzivac je sa aktuelnim šampioom Premijer lige Bosne i Hercegovine imao važeći ugovor do leta 2023. godine, ali je od uprave kluba zatražio prevremeni raskid saradnje, pa je od subote sloodan igrač na tržištu.

Jovanović nije prvi fudbaler koji je prevremeno napustio Banjalučane, pošto su to pre njega učinili još neki igrači, koji su takođe bili nosioci igre i najzaslužniji za osvajaje trofeja u protekloj sezoni, poput kapitena Stojana Vraješa, Gorana Zakarića, nešto ranije i Almedina Ziljkića, koga je Savo Milošević odveo u Olimpiju iz Ljubljane.

Jovanović je u Borac stigao na početku sezone 2019/2020, te je u dve i po sezone sa banjalučkim klubom dva puta nastupio u Evropi, a osvojio je i naslov prvaka BiH. Odigrao je 59 utakmica u kojima je postigao tri gola, pa se Borac od iskusnog defanzivca oprostio biranim rečima.

- Nakon dve i po godine uspešne saradnje Marko Jovanović i FK Borac sporazumno su raskinuli ugovor. Marko je za svog mandata na Gradskom stadionu u Banjaluci ostavio dubok trag, a svojom borbenom i požrtvovanom igrom pomogao je našem klubu da se vrati na evropsku scenu i osvoji šampionsku titulu. Marko, hvala ti na svemu i želimo ti puno sreće u nastavku karijere! - objavio je Borac na zvaičnim klupskim glasilima.

Rekosmo već, Jovanović je kompletan omladinski staž prošao u Partizanu, a kasnije je prekomadovan u prvi tim, sa kojim je osvojio četiri šampionske titule, četiti Kupa Srbije, igrao je sa crno-belima i u grupoj fazi Lige šampiona 2010. godine, kao i grupne faze Lige Evrope.

Pored Partizana, u kome je odradio dva "mandata" kao prvotimac, branio je boje poljske Visle iz Krakova, Voždovca (takođe u dva navrata), izraleske Bnej Jehude iz Tel Aviva, grčke Larise, na posletku i pomenutog Borca iz Banjaluke.

Jovanović već ima nekoliko poziva iz Superlige Srbije i u narednih nekoliko dana biće jasno gde će nastaviti karijeru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA