"Lazetić će biti kao Vlahović, već je zvezda": Bivši srpski golman hvalio igrača kod Italijana

Da li zaista može biti poput ovog napadača?

  • 4
Vlada Avramov, Dušan Vlahović i Marko Lazetić Foto: Profimedia/Jennifer Lorenzini/LaPresse, Marko Jovanović, Nikola Tomić

Marko Lazetić i Crvena zvezda izgleda završavaju svoju priču, jer po svemu sudeći već u narednih nekoliko dana bi ovaj mladi napadač trebalo da postane novi fudbaler Milana, dok bi crveno-belima pripalo negde oko 5.000.000 evra obeštećenja.

Milan je očigledno odlučio da uloži u svoju budućnost i dovede momka koji je tek napunio 18 godina. Jasno je, neće Lazetić odmah imati zapaženu ulogu, ali će pored sebe imati Zlatana Ibrahimovića i Olivijea Žirua, dva prekaljena napadača od kojih može dosta naučiti.

O tome kakav je talenat Lazetić, medijima u Italiji je pričao i Vlada Avramov, nekadašnji golman koji je bio povremeni reprezentativac Srbije, a koji je skoro čitavu karijeru proveo na Apeninima.

- On je najbolji fudbaler Crvene zvezde. Ima fiziku i tehniku. Da biste zamislili njegov potencijal, dovoljno vam je to što je sa 18 godina zvezda takvog kluba. Ima sve što fudbaler prve kategorije treba da ima. Tehnički je potkovan, a ima neke stvari u igri koji se teško prepoznaju sa strane - počeo je Vlada Avramov, a onda se okrenuo i na porodicu.

- On dolazi iz sportske porodice. Otac mu je bio odbojkaš, a stričevi fudbaleri. Oni ga prate kroz karijeru i daju mu prave savete. Sport mu je u DNK i zna kako treba da se ponaša. Nije slučajnost što na terenu ne izgleda kao da je 2004. godište već kao mnogo stariji i iskusniji.

Fk Kolubara - Crvena Zvezda Foto: Nikola Tomić

Nekadašnji golman takođe misli i da uopšte nije prerano da Lazetić već sada ode u Italiju, štaviše, Avramov misli da će na taj način samo bolje napredovati.

- U Italiji će taktički da uči i da na pravi način razvija telo. Što ranije igrač dođe u Italiju, to bolje. Upoznaće ambijent i naučiti jezik. Verujte mi, taj koji je igrao na beogradskoj Marakani je istreniran da igra pod pritiskom. Neće se uplašiti ni pred punim San Sirom“.

Marko Lazetić Foto: Marko Jovanović

Međutim, jedan komentar bivšeg golmana može probuditi veliku dozu mašte i optimizma na "Čizmi", na pitanje novinara da li postoje sličnosti između Lazetića i Vlahovića, Avramov je odgovorio:

- Apsolutno! Dušan je razbijač, ali Marko može da napravi istu takvu karijeru. Milan je napravio pravi potez što ga dovodi već sada dok se drugi nisu uključili u trku. Vidite šta se sada dešava sa Vlahovićem... - zaključio je Avramov za italijanske medije.

Video: Zvezdin biser izveo magiju kao Mesi, izlomio kičmu cele odbrane i dao gol

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pkv

    23. januar 2022 | 19:45

    Bice kao Filip Jankovic sinonim za propalog talenta!!

  • Opa mile

    23. januar 2022 | 21:09

    Ajde da vidimo i to čudo za 3 godine,nema da igra ni treću ligu

  • loooooooooooool

    24. januar 2022 | 04:09

    On je Zvezda tima? Pa on igra 5 minuta po utakmici i za tih 5 minuta pravi amaterske greske

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA