Real nije platio u Kupu, ali jeste u prvenstvu: Madriđani u 92. minutu izvukli bod protiv slabašnog Elčea

Kraljevići se sačuvali bruke u nadoknadi vremena

  • 1
FK Real - FK Elče Foto: Tanjug / AP

Kako su se stvari odvijale, može se reći - Real je imao sreće. Uspeli su Kraljevići da izvuku bod sa utakmice protiv Elčea, iako su do pred polsednjih deset minuta gubili sa 0:2. Pogoci u samoj završnici, ipak, doneli su im veliki bod u borbi za titulu - 2:2 (0:1).

Prosto je neverovatno koliko je šansi danas na utakmici propustio Real Madrid. Fudbaleri domaće ekipe nisu mogli da se "sastave" u završnoj fazi i sami su sebe zbog toga doveli u neprijatnu poziciju.

Sa druge strane, Elče je bio gotovo stoprocentan kada je ulazio u kazneni prostor Madriđana, pa je zasluženo stigao do ogromne prednosti koju je Real potom jurio do kraja utakmice, ali nije uspeo da je stigne.

Može se reći da je presudan detalj bio promašen penal Karima Benzeme u 33. minutu, kada je Real mogao da dođe do vođstva i da zada tempo kakav njemu odgovara. Samo tri minuta pred kraj ovog dela igre, Lukas Boje je postigao gol za goste i tako šokirao sve prisutne.

U jeku nove inicijative Real Madrida stigao je i drugi pogodak Elčea. Ovoga puta je Lukas Boje poslao loptu ka Peru Mili, koji je poslao loptu u donji levi ugao u 76. minutu i tako ostavio Kraljevićima 15 minuta da se sačuvaju velike bruke.

I u tome su uspeli, doduše samo delimično. Šest minuta kasnije, u 82. minutu Luka Modrić je realizovao penal i tako vratio neizvesnost u utakmicu. Svi su čekali da se ponovi nešto slično onome što smo videli juče na "Vanda Metropolitanu".

Nismo videli kompletan preokret, ali je Real ipak uspeo da iščupa bod. U 92. minutu utakmice, Eder Militao je reagovao na asistenciju Vinisijusa Žuniora i postavio konačnih 2:2.

Ovaj bod znači da Real Madrid sada ima četiri boda više od Sevilje na prvom mestu, nakon što je Sevilja juče takođe odigrala nerešeno na svom terenu protiv Selte iz Viga.

Video: Rođendanska čestitka Dušana Vlahovića: Iz Firence za Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA