I Barsa se provukla: Posle Reala i Atletika, Katalonci stigli do bodova u samoj završnici meča

Frenki de Jong je junak gostujućeg sastava ove večer

  • 0
FK Deportivo Alaves - FK Barselona Foto: Tanjug / AP

Mirisalo je na novi kiks, ali se Barselona ipak nekako provukla kroz iglene uši. Katalonci su bili blizu podele bodova sa slabašnim Deportivo Alavesom, koji se nalazi u zoni ispadanja, ali su golom u samoj zavšnici ipak ubrali sva tri - 0:1 (0:0).

Junak trijumfa bio je mladi Frenki de Jong, koji je u 87. minutu samo krunisao sjajnu akciju koja je krenula sa sredine terena. U kaznenom prostoru je prvo loptu sjajno primio Feran Tores, koji se nije odlučio da šutira, iako je to mogao, već je nesebično doturio pas do Holanđanina koji je bio precizan.

Zbog velikih protesta i nesportskog ponašanja samo pet minuta kasnije isključen je trener domaće ekipe, Hoze Mendilibar, koji nije mogao da se pomiri sa nekim odlukama glavnog sudije. Temperamentnom stručnjaku ovo nije prvi put da pre vremena napušta teren.

Što se samog toka utakmice tiče, sve je bilo prilično mirno i Barselona je imala jalovu inicijativu do pred kraj meča. Najbolje šanse imali su Pike za Barsu u 63. minutu kada je golman Paćeko dobro reagovao, odnosno Tomas Pina i Hoselu u 74. i 78. minutu za Alaves.

Posle novog trijumfa, Barsa je skočila na četvrto mesto sa 35 bodova i sada ima bod manje od Atletiko Madrida na mestu koje vodi u Ligu šampiona. U leđa joj gledaju Real Sosijedad sa bodom manje, odnosno Viljareal koji ima tri boda manjka. Alaves ostaje pretposlednji sa 17 bodova, tri manje od Majorke koja je u sigurnoj zoni.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Larisa Rikelme diže temperaturu u Novoj godini: U mini bikiniju se uvija i trese pozadinom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA