≫ 

Tužan dan za srpski fudbal: Preminuo popularni "Bora gol", Rad i Banjica u žalosti

Odigrao je i jedan meč za reprezetnaciju SR Jugoslavije, na oproštajnoj utakmici Dragana Stojkovića Piksija protiv Japana, 2001. godine

  • 5
Borislav Stevanović

Foto: MN Press

Borislav Stevanović, bivši kapiten Rada preminuo je u 46. godini.

Popularni "Bora gol", kako su ga nazivali dok je igrao na Banjici i nakon završetka karijere, pratio je često mečeve "građevinara", pošto je bio legenda kluba.

Takođe, odigrao je i jedan meč za reprezetnaciju SR Jugoslavije, na oproštajnoj utakmici Dragana Stojkovića Piksija protiv Japana, 2001. godine.

- Obaveštavamo vas da je u 46. godine preminuo naš nekadašnji igrač i kapiten Borislav Stevanović, svima poznatiji kao Bora Gol. Bio je jedan od ljubimaca navijača i uvek rado viđen gost na Banjici. Porodici Stevanović upućujemo najdublje saučešće. Počivaj u miru - navodi se na Fejsbuk stranici FK Rad.

Stevanović je prve fudbalske korake napravio u rodnoj Kosovskoj Mitrovici, u redovima Trepče, da bi debi na prvoligaškoj sceni imao u sezoni 1992/93, u dresu Radničkog iz Niša, a na prvoj utakmici je postigao gol protiv Crvene zvezde.

Na "Čairu" je bio šest sezona i odigrao je 101 utakmicu, uz 28 golova, da bi jednu sezonu, 1998/99 odigrao za špansku Meridu. Potom je obukao dres Rada za koji je igrao 1999. do 2003. godine i na 105 utakmica postigao 46 golova. Nakon perioda na Banjici preseloi se u Zemun, pa Rumuniju, gde je bio član Krajove. Posle te epizode, vratio se u Srbiju, gde je igrao za BASK, a onda karijeru završio u rodnoj Kosovskoj Mitrovici, gde je nastupao za lokalni Partizan.

Video: Piksi o rušenju Portugalaca i odnosu sa igračima

(Telgraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivana

    24. januar 2022 | 12:32

    Iskreno saucesce porodici,nek pociva u mir,nek mu je vecna slava

  • lux

    24. januar 2022 | 12:49

    kad covjek dozivi 446 godina..moze se reci da nije mlad otisao...

  • Komsija

    24. januar 2022 | 17:17

    Combe prerano si otisao pozdrav od komsije iz K.Mitrovice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA