≫ 

Spektakularna priča iz Irske: Klub pušta u opticaj dresove sa likom Boba Marlija, Ajaks već učinio slično

Bohemijan na ovaj način želi da oda počast poznatom muzičaru

  • 4
Bob Marli

Foto: Twitter / Printscreen

Širom Evrope širi se duh Boba Marlija. Tako je irski fudbalski klub Bohemijan udružio snage sa porodicom Boba Marlija i predstavio dres sa njegovim likom, koji će ujedno nositi sledeće sezone.

Pre četiri godine Bohemijan je pokušao na sličan način da oda počast legendarnom muzičaru, ali je bio prinuđen da povuče dresove, jer nije imao prava da koristi Marlijev lik.

Sada je ideja "prošla", a na ovaj način Irci žele da se očuva sećanje na to da je Marli upravo na stadionu Bohemijana u Dablinu održao poslednji koncert na otvorenom, sada već davnog 6. jula 1980. godine.

 

Na dresu koji Bohemijan koristiti kao gostujuću garnituru prikazan je Marlijev lik, a na posebnom grbu je takođe ispisana poruka.

- Popodne u parku, Bob Marli i Vejlersi, Delimon park, Dablin, nedelja, 8. jula 1980. godine - stoji u poruci.

Bohemijan je na Delimon parku igrao punu 101 godinu, a na ovom stadionu su igrali i neki od najboljih fudbalera sveta ikada poput Pelea, Zidana i Džordža Besta. Interesantno je da dresove koji imaju Marlijev lik nose i fudbaleri Ajaksa ove sezone u okviru svoje treće garniture.

Video: Radonjić besan na igrače Zvezde, izgovorio je samo jednu rečenicu na tajm-autu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA