≫ 

Potvrđeno pisanje Telegrafa: Degenek posle Zvezde karijeru nastavlja u Americi!

Australijski reprezentativac se seli u Ohajo

  • 5
Miloš Degenek, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Bivši fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek i zvanično je novi član Kolumbusa, člana MLS-a. Upravo to je i bilo najavljeno prethodne srede na Telegraf.rs.

Degenek je potpisao ugovor do kraja 2023. godine, sa opcijom produžetka do 2024. ili 2025. godine. Degenek će godišnje zarađivati 550 hiljada evra neto, a imaće i bonuse za rezultate. Takođe dobio je i budžet za stan od 25 hiljada evra i 10 hiljada evra za auto.

Otkako se rastao sa Crvenom zvezdom, kojoj je oprostio dugovanje od skoro 800.000 evra, Degenek je bio na meti nekolicine klubova. Imao je na stolu ponudu LASK iz Linca i Makabija iz Te Aviva, koji nisu zadovoljili njegova potraživanja, takođe i turske Adane, gde se u jednom trenutku umešao veliki broj agenata, što nije ništa novo za tržište u Turskoj, a pojedini su bili i iz "sive zone", pa je bilo i neprijatnih situacija po igrača.

Posebno zadovoljan transferom jeste Tim Bezbatčenko, predsednik i generalni menadžer ekipe.

- Miloš je štoper koji donosi šampionsko iskustvo i liderstvo u naš sastav - rekao je on za klupski sajt.

Kolumbus je inače osnovan 1994. godine i važi za jednog od najtrofejnijih klubova u tamošnjoj MLS ligi sa, kako oni kažu "šest velikih trofeja". Osvajali su MLS Kup dva puta, potom "Supporters Shield" (u slobodnom prevodu "Navijački štit") tri puta i US Open Kup... Prošlu sezonu su okončali kao devetoplasirani tim Istoka, što je rezultat ispod očekivanja, pa u narednoj nameravaju da se domognu plej-ofa.

Video: Degenek na setu filma Oluja, vratile mu se mučne uspomene: Moramo da pokažemo šta nam se desilo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    24. januar 2022 | 23:43

    Jedno je sigurno imace redovna primanja,naspram Srbije gde primis platu sa 6 meseci zakasnjenja i odes sa"oprostenim dugom"...bezi odavde i ne vracaj se sem turisticki

  • Djole

    25. januar 2022 | 00:36

    Borio se za Zvezdu, ginuo na terenu... Uhvatili smo se za jedan njegov kiks i linčovasmo čoveka. Ne može protiv krokodila u klubu i zato neka beži... Srećno!!!

  • мики 011

    25. januar 2022 | 01:19

    Sramota…..800000€?Ej pa kako to moze da se desi….tolike godine u evropi sa bonusima…a mi dugujemo plate?Ako je tačno to….pa kad je primio zadnju platu 2018?Mene je sramota!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA