Partizan od 14 časova protiv Tikveša sa dva tima i dve formacije

Crno-beli polako počinju uigravanje za prolećni deo sezone

  • 2
Aleksandar Stanojević Foto: Marko Jovanović

Dva dana pošto su stigli na pripreme u Tursku, fudbaleri Partizana će odigrati i prvi kontroli meč, a protivnik će im biti makedonski prvoligaš Tikveš. Pomenuti duel počinje od 14.00 časova po našem vremenu (16.00 po lokalnom) i direktno će ga prenositi Arenasport, kao i oficijelni "jutjub" kanal kluba iz Humske.

S obzirom na činjenicu da se radi o prvoj utakmici, kada su igrači još uvek izloženi maksimalnim naporima, trener Aleksandar Stanojević će u dva poluvremena na teren poslati dva različita tima, koji će, pak, igrati u različitim formacijama.

U prvih 45 minuta, Partizan će biti postavljen u formaciji 3-5-2. a pored golmana Milana Lukača, koji će jedini imati punu minutažu od 90 minuta, priliku će dobiti Miletić, Saničanin i Vujačić. kao trio centralnih defanzivaca, vezni red će činiti Aleksandar Lutovac i Filip Holender, koji će pokrivati bokove celom dužinom terena, dok će u centralnom delu dejstvovati Milan Smiljanić, nešto ispred Miloš Jojić i Danilo Pantić, a kao dva najisturenija napadača Kvinsi Menig, sa određenom slobodom u igri i Rikardo Gomeš.

Partizan je pomenuti sistem počeo da primenjuje od meča sa Gentom u gostima, u grupnoj fazi Lige konferencija i ispostavilo se da crno-beli imaju što-šta da pokažu u toj formaciji, koja će i u prolečnom delu sezone biti oružje više.

U drugom delu meča sa Makedoncima, Partizan će se vratiti u sistem 4-2-3-1, u kome je najčešće igrao tokom jeseni, a činiće ga Miljković kao desni bek, mladi Mihajlo Ilić kao centralni defanzivac u tandemu sa Igorom Vujačićem, koji će jedini ostati na terenu iz izbora u prvih 45 minuta, te Slobodan Urošević na poziciji levog beka.

Ispred odbrane će priliku dobiti Saša Zdjelar i Lazar Pavlović, par kao zadnjih veznih, na bokove će Nikola Terzić (desno) i Nemanja Jović (levo), organizator igre će biti povratnik Bibras Natho, a najistureniji napadač Samed Baždar.

Današnji meč će sigurno preskočiti Lazar Marković, koji se vraća u ritam posle teškog preloma ključne kosti i stručni štab ne želi još da rizikuje sa njim, a pod znakom pitanja je i Marko Živković, koji kuburi sa lakšom povredom.

Što se Tikveša tiče, radi se o desetoplasiranom timu u Makedoniji, koji je u momentima kada Partizan još uvek žestoko radi na snazi i kondiciji, uporedo sa loptom, idealan rival za početak priprema.

Video: Tadić: Dok Piksi nije došao nismo se uopšte bavili sobom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KUMANOVO

    25. januar 2022 | 16:47

    E jaka nam provera ! Tikves je u rangu nasih drugoligasa. Pojacajmo tim.

  • joco

    25. januar 2022 | 14:21

    Idemo partizani .Zivela komunisticka partija Jugoslavije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA