≫ 

Saznajemo: Napadač Partizana prelazi u Radnički iz Niša

Kako nije bio u planovima struke i nije našao mesto u avionu za Tursku, fudbaler je shvatio da je vreme da promeni sredinu i potpisao ugovor na dve i po godine

  • 6
Nikola Štulić Foto: FK Partizan

Mladi napadač Nikola Štulić (20) napustio je redove Partizana i priključio se Radničkom iz Niša, saznaje Telegraf. Ne radi se o pozajmici, kako je isprva bilo planirano, već o transferu od koga klub iz Humske u ovom trenutku neće inkasirati novac, ali će dobiti procete od obeštećenja kada Nišlije prodaju fudbalera u nekom budućem transferu. Štulić će sa Radničkim potpisati ugovor a dve i po godine.

Ovakav epilog nije neočekivan, s obzirom na činjenicu da štulić nije našao mesto među putnicima na pripreme u Tursku, jer stručni štab još od letos nije računao na njega, što mu je još tada i predočeno, ali sam igrač donosio drugačije odluke, odbivši mogućnost da potraži sredinu u kojoj bi igrao u kontinuitetu.

Crno-beli su još posle priprema u Sloveniji, imali ideju da mladog fudbalera pošalju na pozajmicu, jer nije bi bio u prvom planu pošto je odlučeno da se šansa da Marku Milovanoviću, i da se u eventualni dogovor sa nekim od inostranih klubova uvrsti i otkupna klauzula.

Međutim, kako se nije pojavila opcija van granica Srbije, igraču je ponuđena mogućnost da meseci odigra u Srbiji (postojala mogućnost za Vojvodinu, Metalac...), ali je on to decidirano odbio, smatrajući da će se izboriti za mesto u timu.

Umesto toga, upisao je samo 14 minuta superligaškog fudbala i to bez učinka, a i na klupu za rezerve je dospevao samo u kritičnim zdravstvenim situacijama po ekipu. Na kraju je, kada je Marko Milovanović eksplodirao krajem jeseni, i sam shvatio da će teško uspeti da izbori mesto pod suncem u Humskoj i odlučio je da prihvati ponudu Nišlija, koji su još juče, a nivou klub-klub, dogovorili uslove sa crno-belima,

Podsetimo, Štulić je pošao mlađe selekcije kluba iz Humske, važio je za jednog od igrača sa potencijalom, ali je imao nesreću da se u mandatu Zorana Mirkovića teže povredi na jednom od treninga prvog tima.

Pauza je potrajala nekoliko meseci, potom je ponovo "proigrao" među vršnjacima, da bi ga Savo Milošević uvrstio u prvi tim maja 2020. godine. Dobio je priliku i kod Aleksandra Stanojevića, bio sasvim korektan u jesenjem delu minulog šampionata, kao i na zimskim pripremama, ali je na treningu u Turskoj doživeo još jednu povredu, posle koje je usledio pad.

Za crno-bele je u protekloj sezoni odigrao 25 mečava u prvenstvu i Kupu Srbije, uz "tanku" statistiku od samo jednog gola i isto toliko asistencija, pa je stručni štab odlučio da u tekućoj sezoni ukaže šansu nadolazećem Milovanoviću.

Video: Stanojević: Titula je san, ali sa realnim osnovama

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    25. januar 2022 | 13:00

    Њихове теленте проналази Ниш, а ашег нападача Милан, Реал и тако још нека боранија

  • Trangefranger

    25. januar 2022 | 13:53

    Pametan covek video gde se zaglibio pa kapu u sake -bezi spasavaj se😂💪👍💥💫🌟⚡🔥

  • M&N

    25. januar 2022 | 12:28

    Znaći da je krš od fudbalera…Čim je tako otišao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA