≫ 

Zvezdin remi na startu priprema, prvenac Ohija anulirao “strelu” Mudrinskog

Meč je pratilo i dosta skauta, ali i fudbalera i članova stručnih štabova mnogih ekipa

  • 13
FK Crvena zvezda

Foto: Telegraf

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno protiv slovenačkog Maribora u prvoj pripremnoj utakmici u Antaliji - 1:1 (1:1)!

Najznačajniji trenuci meča, odnosno najbolje šanse i golovi, viđeni su sredinom prvog poluvremena kada je Maribor poveo golom Ognjena Mudrinskog u 21. minutu, a Ohi Omoijuanfo u 27. zabeležio svoj prvenac i, ispostaviće se, postavio konačan rezultat.

Pripretila je Zvezda prva na meču. Centaršut iz slobodnjaka sa desne strane pokupio je Pankov glavim, šutirao je pod prečku, ali je golman Maribora Jug bio na visini zadatka.

Preuzeli su Slovenci inicijativu, bili su konkretniji kada su u pitanju dueli, često na ivici faula. To im je sredinom prvog poluvremena donosilo polukontre i kontre za koje Zvezda nije imala rešenje. Iz jedne takve Maribor je poveo u 21. minutu preko Ognjena Mudrinskog - nekadašnjeg napadača Zvezde i Čukaričkog.

Video: Bivši igrač Zvezde dovodi Maribor u vođstvo: Mudrinski efektno trese mrežu

Gobeljić je kao levi bek napravio faul na sredini terena i dok se izvinjavao Maribor je već bio u tranziciji. Lopta je otišla na desnu stranu , usledio je centaršut koji je Mudrinski iskusno nogom sproveo u mrežu. Nema šta, još jednom je pokazao taj sjajan njuh za gol.

Isti ga je vodio na pravo mesto i pet minuta kasnije, samo je ovoga puta Gobeljić bio na visini zadatka. Ponovo kontranapad, ponovo centaršut sa desne strane i ponovo lopta ka Mudrinskom koji je bio možda i u boljoj poziciji neko prilikom gola. Međutim, Zvezdin bek je bio brži i izbacio je loptu u korner.

Delovala je Zvezda ležerno i uspavano u tim trenucima. Mučili su ih direktni dueli. Skoro sve osim Erakovića koji je odigrao odlično poluvreme. Upravo posle njegovog starta, kada je oduzeo loptu, usledila je kontra Zvezde, a Krstičić je našao Ohija koji je rutinski upisao svoj prvenac u 27. minutu.

Video: Prvenac Ohija u Zvezdi posle 27 minuta u crveno-belom dresu: Hladnokrvno kroz noge

Ako je Eraković bio na visini zadatka s jedne strane, tako je vezista Maribora Antoan Makumbu dominirao sredinom tetena. Sve je zatvarao u odbrani, dok u napadu i pasu napred greška nije postojala.

Zvezda je do kraja poluvremena imala još jednu gol-šansu preko Kataija, ali je kapiten crveno-belih usporio u ključnom trenutku i dozvolio je da ga sustignu u kaznenom prostoru.

Dejan Stanković je na poluvremenu izvršio četiri izmene, a umesto Popovića, Stanića, Falka i Ohija ušli su Gordić, Živković, Pavkov i Srnić. Upravo je ovaj poslednji šutem sa distance otvorio drugo poluvreme, ali je lopta završila na rukama slovenačkog golmana.

Za razliku od te situacije u 49. minutu, Jug ništa nije mogao da uradi 10 minuta kasnije kod slobodnog udarca Kataija. Na kraju je imao sreće, jer je lopta pogodila prečku. Minut kasnije Stanković menja sedmoricu igrača.

Menjali su i Slovenci, tako da je to verovatno uticalo i na tempo igre. Doduše, vredi pomenuti da se sa nekoliko dobrih poteza i kretanja u polju istakao Andrija Radulović. I Sanogo je, takođe, još jednom pokazao da bez problema može da igra štopera.

Vredi pomenuti i to da je meč Zvezde i Maribora privukao veliku pažnju , pošto smo na tribinama, pored menadžera i skauta, videli i fudbalere Šahtjora, CSKA iz Moskve, TSC-a, Rapida iz Beča kao i članove stručnog štaba Voždovca i Čukaričkog.

Crvena zvezda - Maribor 1:1

(Ohi 29 - Mudrinski 21)

 

Zvezda: Popović, Gajić, Eraković, Pankov, Gobeljić, Krstičić, Stanić, Ivanić, Katai, Falko, Ohi

Klupa: Gordić, Bakajoko, Srnić, Sanogo, Đurić, Radulović, Stanković, Živković, N. Mituljikić, Ibrahim, Pavkov

Uživo:

90. minut: Još jedan centaršut Radulovića iz slobodnog udarca, ali nije bilo pretnji po gol Maribora. Kraj utakmice.

78. minut: Centaršut Radulovića iz slobodnog udarca pogađa Pavkova, ali njegov pokušaj završava kod golmana Maribora.

64. minut: Sedmostruka izmena u ekipi Zvezde. U igru su ušli Bakajoko, Đurić, Sanogo, Radulović, Stanković, Ibrahim i Nikola Mituljikić, a teren su napustili Gajić, Eraković, Pankov, Gobeljić, Krstičić, Ivanić i Katai.

60. minut: Prečka Kataija. Sjajno izveden slobodnjak, ali je falilo nekoliko centimetara za gol.

49. minut: Greška odbrane Maribora, lopta je došla do Srnića čiji šut sa ivice kaznenog prostora završava na rukama slovenačkog golmana.

46. minut: Počelo je drugo poluvreme. Dejan Stanković je na teren ubacio Miloša Gordića, Slavoljuba Srnića, Rišaira Živkovića i  Milana Pavkova. Meč su završili Popović, Stanić, Falko i Ohi.

45. minut: Kraj prvog poluvremena.

43. minut: Gol šansa za Zvezdu, Katai je krenuo sam ka golmanu Maribora, ali se spetljao taman toliko da ga sustignu.

29. minut: 1:1 - GOOL! Zvezda je izjednačila preko Ohija. Prethodno je Eraković bio sjajan u odbrani što je otvorilo dobru tranziciju i Norvežanin je upisao svoj prvenac.

26. minut: Gobeljić je spasio verovatno novi gol Maribora. Ponovo kontranapad, ponovo centaršut sa desne strane i ponovo lopta ka Mudrinskom koji je bio možda i u boljoj poziciji neko prilikom gola. Međutim, Zvezdin bek je bio brži.

21. minut: 0:1 - GOOL! Vodi Maribor, strelac je Mudrinski. Bivši igrač Zvezde odlično je ispratio kontranapad svog tima i centaršut sa desne strane, reagovao je u maniru rasnog strelca, pokupio je loptu nogom i matirao nemoćnog Popovića.

17. minut: Preuzeo je Maribor inicijativu, imaju više loptu u svojim nogama s tim da im crveno-beli ne dozvoljavaju da naprave izglednu šansu

9. minut: Odlicna šansa Zvezde, Pankov je šutirao glavom pod prečku, ali je Jug vrhovima prstiju izbacio loptu u korner.

8. minut: Dobar centaršut Falka s desne strane, tražio je Ohija koji je probao makazicama da zahvati loptu, ali je izblokiran.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    25. januar 2022 | 16:43

    Opet Erakovicu bezi igrac de bre to da bude igrac bioo i ostace kiksaraaa..kao i Gobeljic i Gajic kad vas molim jos jednog stopera kvalitetnog uz Dragovica

  • Cure

    25. januar 2022 | 16:08

    Znaci 1 minut igrac obilazi Gobeljicaa laganooo i ovaj naravno ga rusi rukama kao i do sad kako drugacije pa smesnoo ma katastrofaaa...necu ni da gledam dok ga ne zameni..

  • Ns

    25. januar 2022 | 16:43

    Pankov i Erakovic nisu ni za Indjiju,Terzicu odlazi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA