≫ 

Transfer koji je malo ko očekivao: Dijego Kosta stiže u redove poslednjeg tima Serije A

Kontroverzni fudbaler nikada do sada nije igrao u Italiji

  • 0
Fudbal atletiko Liverpul Foto: Tanjug/AP

Bivši fudbaler Čelsija i madridskog Atletika Dijego Kosta blizu je dogovora sa Salernitanom, prenose italijanski mediji.

Salernitana je u ovom trenutku poslednjeplasirana ekipa Serije A. Imaju 10 osvojenih bodova i udaljeni su osam od sigurne zone. Klub je jedva preživeo pošto je morao da nađe novog vlasnika do kraja 2021. godine, a to se i desilo poslednjih dana prošle godine.

Novi generalni direktor Salernitane Valter Sabatini radi na pojačanjima ekipe, a kao glavna mesta označen je upravo Dijego Kosta. Sabatini je imao želju da dovede Kostu u Bolonju prošle sezone, ali mu tada to nije uspelo. Italijanski mediji prenose da su svi lični dogovori između igrača i kluba postignuti, i da se samo čeka ozvaničenje celog posla.

Kosta je prošle godine nastupao za Atletiko Mineiro s kojim je osvojio titulu prvaka Brazila, a očigledno da ima motivaciju da se vrati u Evropu i da se okuša u Italiji, čak i u poslednjeplasiranoj ekipi Serije A.

Španski napdač brazilskog porekla će potpisati ugovor na šest meseci, uz opciju produžetka na godinu dana ukoliko Salernitana ostane u elitnom takmičenju.

Video: Rikardova pirueta za preokret protiv Tikveša: Zimska pauza ga nije omela u formi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA